Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

V Safari parku na Českobudějovicku pošel už třetí velbloud: Někdo je krmí cukrem, ten je pak zabíjí!

Velbloud dvouhrbý (ilustrační foto)
Velbloud dvouhrbý (ilustrační foto)  (Autor: Blesk:Karel Kopáč)
Autor: VaB - 
6. února 2021
20:23

Policisté z Českobudějovicka vyšetřují úhyn třetího velblouda v jednom ze safari parků. Třetí velbloud zemřel v pátek, patrně poté, co mu někdo podal cukr. Pro zvíře je extrémně nebezpečný! Safari park vyzývá návštěvníky, aby jejich zvířata nikdo nekrmil.

V pátek vpodvečer oznámil policistům z Lišova správce Safari parku v Hluboké u Borovan, že mu zemřel třetí velbloud dvouhrbý. V odpoledních hodinách začalo zvíře vykazovat známky akutního onemocnění, krátce nato zemřelo.

„Přivolaný veterinář po prohlídce konstatoval, že pravděpodobně někdo podal velbloudovi cukr, ten je pro velblouda nebezpečný, vyvolá silný průjem, to bude také pravděpodobná příčina úhynu vzácného zvířete, jehož hodnota se pohybuje kolem 200 000 korun,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policisté u volně přístupného výběhu našli sáčky od cukru, případ prošetřují a dále budou postupovat podle výsledků pitvy. „Ten, kdo možná z hlouposti zvířeti cukr podal, se mohl dopustit trestného činu týrání zvířete,“ dodal Matzner s tím, že policisté přijmou jakékoliv informace na lince 158.

Zástupci parku na facebooku prosí návštěvníky, aby nikdo jejich zvířata nekrmil. „Apelujeme tímto na všechny zákazníky a příznivce areálu SAFARI RESORT. V celém areálu je přísný zákaz krmení našich zvířat,“ uvedli.

Dodali, že nově budou vše bedlivě hlídat a případné porušení pravidel budou pokutovat. „Místo toho, aby lidé byli rádi, že mohou v tuto nelehkou dobu do areálu jakkoliv volně za zvířátky na procházku, chovají se tam spíše zrůdně,“ dodali.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání