Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kobra zabila batole v postýlce, zatímco jeho maminka sklízela rýži

Autor: ran - 
28. ledna 2021
20:54

Sedmiměsíční děťátko ve čtvrtek zemřelo, když ho kousla kobra před domem ve městě San Isidro na Filipínách. Maminka ho předtím odložila do postýlky na terase a šla sbírat rýži.

Když miminko začalo křičet a plakat, máma byla do pěti minut z pole zpátky. Nejprve si myslela, že maličkého kousl pes, ale toho nikde nenašla. Teprve když rychle rozebrali postýlku, objevili nebezpečného plaza, který se hned postavil do útočné pozice. 

„Když jsme na ni přišli, kobra vypadala hodně rozzlobeně a agresivně,” řekl příbuzný nebohé matky. Hada okamžitě zabili, aby už nikomu neublížil. Děťátko ale útok bohužel nepřežilo. Pohřeb se konal v sobotu, den před dovršením 8 měsíců jeho života.  

Na batole zaútočila kobra filipínská, která patří mezi tzv. plivající kobry, vysoce jedovaté hady. Tyto druhy mohou svoji kořist nebo tvora, jehož považují za nebezpečného, uštknout „plivnutím“ toxické látky z jedových zubů na vzdálenost 2 - 4 metry. Většinou míří do očí. Zabít mohou ale i běžným kousnutím.

Mezi symptomy uštknutí patří bolest hlavy, nevolnost, zvracení, bolesti břicha, průjem a dýchací potíže. Jed těchto hadů je neurotoxinem a ve fatálních případech způsobuje paralýzu dýchacího systému.

ahojky ( 28. ledna 2021 23:47 )

No, to je zase žvást. Dítě pláče a máma ho slyší, přestože je od něj 5 minut cesty
vzdálená?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání