Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další tragická smrt v rodině Karešových: Blízcí vzpomínají na maminku Janu

Autor: jel - 
22. ledna 2021
19:39

Rodinu Karešových postihla začátkem roku 2021 další tragédie. Po synovi Ondráškovi (†3) a dcerce Verunce (†5) prohrála boj se zákeřnou rakovinou také maminka Jana (†45). Blízcí to oznámili na facebookových stránkách věnovaných rodině, pod příspěvkem se objevilo kromě mnoha vyjádření soustrasti i několik dojemných komentářů.

Starší syn Ondrášek podlehl v roce 2003 leukémii. Krutá nemoc potkala i dvojčátka Verunku a Adámka. Rodiče Jana a Martin svým dětem předali každý svou vadnou část genu BRCA2. U dětí tím vzniká Fanconiho anémie, organismus dvojčat kvůli tomu nebyl schopen omezovat růst nádorových buněk. Přestože díky pomoci lidí se děti mohly jet léčit do USA, v roce 2014 je tragédie rozdělila. Verunka zemřela. 

Adámkovi je dnes jedenáct let, žije s tatínkem a musí docházet na pravidelné lékařské kontroly a podle té poslední v říjnu je vše v pořádku. Další ho čeká v únoru. Pak ale přišla další rána. Rakovině podlehla také maminka Jana. Smutnou zprávu zveřejnily facebookové stránky Veřejná sbírka - karesovi.cz

„Dne 21.1.2021 dotlouklo srdce paní Jany Karešové naposledy. Bohužel, stejně jako její děti, prohrála boj s těžkou nemocí. Věnujte jí prosím tichou vzpomínku,“ stojí v příspěvku. Mnoho uživatelů vyjádřilo rodině upřímnou soustrast, někteří připojili i osobní vzpomínku. „To snad ne, Jani. Byla jsi mi vrbou, když naše děti na tom byly nejhůř. Odpočívej v pokoji, už jsi s Verunkou i starším synkem. Upřímnou soustrast rodině,“ napsala paní Marcela. „Jak tiše žila, tak tiše odešla. Skromná ve svém životě, velká ve své kráse a dobrotě,“ dodala o zesnulé další žena.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bobrovec ( 23. ledna 2021 18:23 )

tak nakonec se přeci jen dočkala svého osudu. nybyla to moc hodná paní, jen pomlouvala a ubližovala ostatním. byla posychicky nemocná a kvůli ní trpělo hodně moc lidiček. Na světě bude bez ní o hodně lépe. Amen

engelina111 ( 23. ledna 2021 09:56 )

karešová byla velmi zákená a prospěchářská ženská co těžila z nemoci dětí celé roky a oblafávala veřenost a loudila peníze kde se dalo. čert už jí vzal tam, kde měla být už hodně dávno.

engelina111 ( 23. ledna 2021 09:54 )

ten kluk má tu samou nemoc a brzy půjde do nebe za sourozencema a mámou

bre-burda ( 22. ledna 2021 21:39 )

Kareš, Kareš? Ten se přece utopil v Prášilském jezeře na Šumavě!?

offline ( 22. ledna 2021 20:00 )

Snad bude Adámkovi jasné, že kvůli sobě i svým případným dětem žádné mít nemůže!

Zobrazit celou diskusi