Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Bývalý zápasník „Satan“ z Vimperku skončil za mřížemi: Je to obávaný drogový boss, říká policie

Autor: Vlaďka Hradská, ČTK, jel - 
21. ledna 2021
21:41

Nechal si říkat Satan i Boss a měl mít pod palcem drogovou síť na Šumavě. Teď spadla klec. Bývalý zápasník, majitel erotického domu a údajně drogový šéf (37) z Vimperku skončil za mřížemi. A s ním i jeho domnělý komplic (34) a přítelkyně (29).

Za hlavního organizátora skupiny byl policií označen sedmatřicetiletý muž z Vimperku, jenž má přezdívky Boss nebo Satan. Ten byl dříve zápasníkem MMA.

Satana sledovali policisté spolu s celníky rok a půl, než si pro něj přišli. Drogami údajně zásoboval nejen prachatické příhraničí, ale celý Jihočeský kraj. „Narkomani i jeho obchodní partneři z něj měli pořádný respekt. Při razii u něj policisté zajistili revolver a samopal vzor 58. Jeho spis má ďábelské číslo 666, které mu vygeneroval počítač, tato náhoda překvapila i vyšetřovatele,“ poznamenal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Pravou rukou šéfa skupiny měla být jeho přítelkyně. „V nočním klubu dělala provozní. Dohlížela na sklad drog a distribuovala je dál mezi pracovnice nejstaršího řemesla a jejich klienty,“ řekl Matzner. Třetím zadrženým je muž z Olomoucka, který ve skupině podle strážců zákona zastával roli hlavního chemika. Trojlístek byl obviněn z nedovolené výroby drog formou spolupachatelství a hrozí mu až 12 let za mřížemi.

V rukou policie skončila i další údajná členka bandy. „Ta měla za úkol zprovoznit obchodní trasy s Ruskem. Na obvinění teprve čeká, stejně jako ti, co drogy u nás, a zřejmě i za hranicemi, distribuovali,“ dodal Matzner.

Video  Drogový boss Satan skončil za mřížemi.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Po zadržení skupiny celníci a policisté udělali sedm domovních prohlídek a 14 prohlídek jiných prostor, při nichž zajistili mimo jiné půl milionu korun v hotovosti, luxusní auta a zbraně. Kromě zbraní, vozidel nebo peněz zajistili anabolika, marihuanu, metamfetamin či desítky tablet extáze. Tři zadržení jsou obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Na zásahu se podílelo 150 celníků a policistů, kteří o tom informovali na svém webu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání