Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Masivní exploze domu v Madridu: Mezi mrtvými je i elektrikář David (†35)

Aktualizováno -
20. ledna 2021
20:43
Autor: shp, ČTK - 
20. ledna 2021
15:39

Centrem španělské metropole Madridu se ozvala ohlušující rána, která vyděsila tisíce lidí. Exploze v jednom ze zdejších domů poničila několik pater. Neštěstí se bohužel neobešlo bez obětí. Několik lidí bylo také zraněno.

Podle všeho došlo nejspíš k výbuchu plynu. Starosta Madridu José Luis Martínez-Almeid pro televizi Telemadrid uvedl, že jsou na místě nejméně dva mrtví. Počet obětí později upřesnil představitel španělské vlády v madridském regionu José Manuel Franco, který informoval o čtyřech mrtvých a 11 zraněných.

Jeden člověk se podle webu Elmundo pohřešuje. Záchranáři vydali varování, aby se lidé k poničené budově za žádnou cenu nepřibližovali, a pokud se na místě nacházejí, ať ho neprodleně opustí. 

Místní obyvatelé jsou zděšeni

V oblasti Puerto de Toledo došlo k incidentu, kde nadále zasahujeme,“ uvedli podle Expressu. „Prosím, vyhněte se oblasti a uvolněte cestu pro záchranáře,“ dodali. Jeden z místních obyvatel uvedl na twitteru: „Na Calle Toledo došlo k děsivé explozi.“ Fotografie poničené budovy jsou vskutku strašné. Na místo dorazilo devět jednotek hasičů a desítka sanitek. V domě stále hoří, zásah pokračuje.

Budova, v níž exploze zničila tři nejvyšší patra, leží v těsné blízkosti pečovatelského domu. Ten nyní záchranáři evakuují a seniory přemisťují do hotelu. Původní zprávy hovořily o výbuchu v tomto domě pro seniory, což se podle deníku El País nepotvrdilo. Mluvčí pečovatelského domu uvedla, že žádný z jeho klientů nebyl zraněn.

Zničený dům patří katolické církvi

Podle informací agentury Reuters patřila zničená budova katolické církvi, která v ní provozovala školicí středisko pro kněží a rozdávala zde jídlo lidem bez domova. Jedním z mrtvých je farník. Další je 85letá žena, která měla tu smůlu, že šla v době exploze kolem po ulici. Třetím zemřelým je elektrikář David (†35), který byl také farníkem. Zůstaly po něm čtyři děti...

Video: Děsivá exploze vesmírné lodi. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání