Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilý mladík usnul u Bubovických vodopádů: Na pomoc do těžkého terénu musel vyrazit Hummer!

Autor: VaB - 
29. prosince 2020
21:20

Dramatickou záchranu u Bubovických vodopádů mají za sebou záchranáři z Řevnic. Trojice kamarádů postrádala čtvrtého, který mezitím spal v lese. Klasická sanitka se k muži nedostala, do terénu musel vyrazit terénní Hummer.

Večerní popíjení alkoholu se čtyřem mladíkům maličko zvrtlo. Začali jednoho z party postrádat. V zimě a chladu v lese se jim ho nepodařilo najít, na pomoc si tak zavolali policisty a záchranáře z TransHospital. 

Trojice mužů přibližně věděla, kde se jejich čtvrtý zapomenutý kamarád nachází. Bylo ale těžké se k němu hustým terénem dostat, to se nepovedlo ani posádce záchranné služby. „Vyrazila k nim proto druhá posádka s terénním vozidlem Hummer. Společně s muži a policisty jsme mladíka v hustém terénu našli,“ řek Blesku šéf záchranářů z Řevnic Bořek Bulíček.

Mladíka našli u Bubovických vodopádů, kde usnul, pravděpodobně vlivem alkoholu. „S policisty jsme ho naložili do auta a poté jsme sjížděli asi tři kilometry terénem k naší sanitce, která ho převezla do nemocnice v Berouně,“ dodal Bulíček.

Nakonec ocenil i trojici mužů, kteří se na kamaráda nevykašlali. „Kdyby ho tam nechali a šli dál, tak si myslím, že by byl ohrožený na životě. Teploty tu klesají pod nulu, noc by asi nepřežil,“ zakončil. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání