Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič (†46) který smrtelně havaroval na Třeboňsku, vezl vánoční dárky a cukroví: Před smrtí prý nebezpečně riskoval

Aktualizováno -
28. prosince 2020
09:31
Autor: shp, ČTK - 
27. prosince 2020
12:43

Muž (†46) nepřežil nehodu Škody Octavia v sobotu večer na zamrzlé silnici mezi Majdalenou a Třeboní. Podle všeho nezvládl řízení. Dostal smyk a naboural do stromu. Jak uvedli svědci, spěchal a agresivně předjížděl. Vezl dárky a cukroví pro své blízké. Bohužel do cíle už nedorazil.

Řidič, který v sobotu večer smrtelně havaroval na silnici mezi Majdelnou a Třeboní na jihu Čech, jel zřejmě příliš rychle. Několik řidičů popsalo jeho nevybíravé agresivní předjíždění na silnici. A  nebylo to poprvé. Podle televize Nova ho policie za rychlou jízdu pokutovala opakovaně. 

Jak ukázali reportéři televize, na místě nehody zbylo po oběti sobotní nehody nejen vysypané křehké vánoční pečivo, ale také několik blokových pokut z posledních týdnů.

Osudný smyk

„Policisté dalším šetřením zjistili, že řidič (ročník 1974) jel s osobním vozidlem značky Škoda Octavia Combi, ve směru Majdalena - Třeboň, kde v místní části Holičky pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a povětrnostním podmínkám, kdy po projetí levotočivou zatáčkou na mokré, místy namrzající vozovce, dostal smyk, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil levou stranou do vzrostlého stromu,“ uvedl Bajcura.

Během tří svátečních dní od 24. do 26. prosince se na jihu Čech stalo 16 dopravních nehod. Kromě jedné oběti se při nich lehce zranilo dalších 11 lidí. V roce 2019 se 14 svátečních nehod obešlo bez tragických následků, pět lidí se při nich lehce zranilo. Vyplývá to ze statistik nehodovosti na webu Policie ČR. Z pozdějších zpráv vyplynulo, že U Staré Hlíny na Jindřichohradecku zahynul v pak ještě v neděli večer čtyřiadvacetiletý chodec. Na silnici I/34 jej srazilo auto. 

Video: 

Opilý mladík srazil autem dvě děti: Alex (†5) zemřel, jeho bratranec Patrik (9) bojuje o život

Video  Opilý mladík srazil autem dvě děti: Alex (†5) zemřel, jeho bratranec Patrik (9) bojuje o život  - TV JOJ
Video se připravuje ...

villon ( 28. prosince 2020 11:08 )

Aspoň s sebou nikoho nevzal. Auťáku škoda neni, stará rachotina. Dárky těžko posoudit, možná to byly taky jenom samý blbosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání