Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zdeněk v Anglii zabil motorkáře (†63): V kradeném autě pak pláchl do Česka, trestu ale neutekl!

Český řidič byl odsouzen za sražení a zabití motorkáře na 7 měsíců vězení.
 (Autor: Google Maps/Sherburn-in-Elmet)
Autor: shp - 
13. května 2020
16:28

Nepodíval se do zpětného zrcátka a tato chyba dopadla fatálně. Český řidič Zdeněk P. (27) srazil poblíž anglické vesnice Sherburn-in-Elmet v hrabství Severní Yorkshire z motorky byznysmena Iana Stewarta (†63) a zabil ho. I když se mu z Velké Británie povedlo pláchnout, spravedlnosti nakonec neunikl.

Zdeněk P. jel během dopravní nehody, která se stala 18. října 2018, ve voze Škoda Octavia, zatímco jeho oběť na motocyklu značky BMW. Stewart byl zkušený motorkář, který uměl řídit. Zůstala po něm jeho manželka, dvě děti a dokonce vnouče.

„Nikdy neprominu řidiči vozu, že mi vzal mého manžela,“ prohlásila vdova Fiona u soudu podle serveru deníku Daily Mail. Zdeněk P. po činu zmizel z Velké Británie v kradeném voze v hodnotě 240 tisíc korun a vrátil se do vlasti, kde byl zadržen.

Jel prý za babičkou

Anglické spravedlnosti byl opět předán na letišti v Manchesteru. Podle Čechova obhájce Glenna Parsonse jeho klient neutekl před spravedlností, ale do rodné země se vrátil kvůli své babičce, která vážně onemocněla.

Fatální chyba, které se dopustil, byla podle advokáta jenom dočasnou nepozorností. Podle policejních vyšetřovatelů musel Zdeněk P. vidět motorkáře ve zpětném zrcátku. Znamená to tedy, že se nevěnoval dění na silnici a nepodíval se do něj.

Čech se k zabití Stewarta na silnici doznal. Stejně tak přiznal, že ze země zmizel s kradeným autem, za které nezaplatil. Odsouzen byl k sedmiměsíčnímu pobytu za vězeňskými mřížemi. Za volant nesmí řidič usednout 15 měsíců.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání