Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ničivý požár rodinného domu na Vánoce: V ohnivém pekle zemřely dvě děti (†6 a †7)

Autor: jel - 
28. prosince 2020
18:00

Tragédie se odehrála v rodinném domě v Detroitu na 1. svátek vánoční. Zatím z neznámých příčin tam vypukl v ranních hodinách obrovský požár. Plameny připravily o život dvě malé děti, další dvě (8 a 10) byly vážně zraněny. Matka dítěte se s nejmladší dcerou (3) zachránila skokem z okna.

„Chlapci se tak těšili na dárky, že usnuli u vánočního stromečku,“ řekla televizi Detroit News matka dětí Demika Pinsonová. Ničivý požár, který v jejich domě vypukl okolo deváté hodiny ranní, připravil o život sedmiletého De'Lona Wheelera i jeho o rok mladšího bratra Damariona Wheelera. Ti byli nalezeni mrtví v obývacím pokoji ve druhém patře.

Sama paní Pinsonová se zachránila tak, že vyskočila z okna a v náručí držela svou nejmladší dceru. Obě dvě byly převezeny do nemocnice, jejich zranění nebyla nijak vážná. O poznání hůř dopadly další dvě děti ve věku osmi a deseti let, ty skončily s popáleninami obličeje a rukou ve vážném stavu v nemocnici.

„Je to hrozná tragédie. Oheň dům úplně zničil. Nevíme zatím, co bylo příčinou požáru, mohly to být elektrické svíčky na stromku nebo děti hrající si se zápalkami,“ uvedl pro Daily Mail velitel hasičů David Fornell s tím, že v domě nebyly funkční detektory kouře a v domě bylo nalezeno několik přímotopů. Na podporu rodiny byla založena sbírka na stránce GoFundMe.

offline ( 28. prosince 2020 18:32 )

Prostě typická africká rodinka - 5 dětí zatím...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání