Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rodině z Dvorců shořel dům pár dní před Vánocemi: Zvedla se vlna solidarity, pomoct může každý

Autor: VaB - 
26. prosince 2020
05:01

Jeden požár a zničené Vánoce. V obci Dvorce shořel jen pár dní před Štědrým dnem dům se dvěma domácnostmi – starší paní a mladý pár s malou dcerkou (2,5) a nenarozeným miminkem. Znenadání přišli o všechno. Obec se jim teď snaží pomoci, na poslední chvíli pro ně dokonce sehnali pár dárků! Pomoct nyní může každý.

Bylo 19. prosince brzy ráno, když z nedaleké fabriky ve Dvorcích přiběhl k domu v Komenského ulici jeden ze zaměstnanců. Z domu se kouřilo, byly vidět i plameny. Neváhal, vběhl dovnitř a vzbudil rodinu, zachránil jim tím pravděpodobně život. 

Co se už ale nepodařilo zachránit, byl samotný dvojdomek. To se nepovedlo ani přivolaným hasičům. „Po příjezdu prvních jednotek k požáru byla již střecha objektu zasažena plameny, hořelo v podkroví i v prvním nadzemním podlaží. V domě se naštěstí nikdo nenacházel. Všichni budovu stačili bezpečně a včas opustit," uvedl mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Nikomu z tříčlenné rodiny a starší paní naštěstí nic nebylo. Přišli ale o střechu nad hlavou, časně ráno, rozespalí. Starší paní si k sobě vzal jeden ze synů, který bydlí v obci. Tříčlenná rodina s teprve dvouapůlletou dcerkou řešila, kde zůstanou. Nakonec zůstali v ubytovací kapacitě nabídnuté obcí. 

„Po svátcích jim bude uvolněn jeden z bytů. Na Štědrý den jsme jim na úřadě u stromku předali pár dárků, na které se složili členové Zastupitelstva,“ řekl Blesku starosta obce Jan Božovský. Pro malou holčičku sehnali i plyšáky.

Rodině dokonce po svátcích dají 20 tisíc korun. Zároveň byl založen i transparentní účet, na který může kdokoliv přispět libovolnou částkou, a darovat tak rodině peníze. „Nějaké penízky tam už jsou,“ dodal starosta.

Přispět můžete zde. 

Požár způsobil celkovou škodu dva miliony korun, přesnou příčinu požáru vyšetřovatel hasičů zjišťuje.

Video  V Kovařovicově ulici v Praze 4 hořel 25. 11. 2020 byt v panelovém domě.  - Adam Chudárek, Václav Burian
Video se připravuje ...

russoo ( 26. prosince 2020 07:54 )

To není o přísnosti, ale o zodpovědnosti, kdo se stará a žije zodpovědně na toho se sbírka nevypisuje, protože nejsou pro to důvody a pro ty nezodpovědné by se sbírka taské neměla zakládat, právě z toho důvodu, že na zodpovědnost ty lidi kašlou.

frantacizek ( 26. prosince 2020 07:35 )

super starosta s takhle rychlou reakcí..

frantacizek ( 26. prosince 2020 07:35 )

ale ty si přísný takhle po ránu...

russoo ( 26. prosince 2020 07:30 )

Přispívat někumu kdo si svým nezobpovědným konámím lépe řečeno nekonáním zaviní požár sám opravdu nebudu. Sám čistím komím 2x ročně(tedy kominík)spalinové cesty jsem vyvložkoval na půdě zabezpečil nehořlavými materiály, že i kominík chválil, že takto ukázkový komín dlouho neviděl, kotel jsem bez dotací vyměnil na 5 emisní třídu...no prostě starám se a investuju a nekašlu na to jako oni. Lidem, kteří se ne vlastní vinou octnou v maléru, rád pomohu tito si pomoc, ale nezaslouží!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání