Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policie zve k vánoční tabuli zločince: Češku Zámečníkovou i Tonyho z VyVolených

Autor: DH - 
22. prosince 2020
05:02

Letos, stejně jako v roce loňském, hodlá slovenská policie zapojit veřejnost do pátrání po nejhledanějších osobách v zemi. Ve vtipné vánoční kampani zve ty největší zločince k pomyslné štědrovečerní tabuli do cely nebo k soudu. Doufá, že někteří lidé poznají hledané a podají policii důležité informace. Třeba i o Tonym z Vyvolených nebo Češce Evě Zámečníkové. 

Po úspěšném uvedení kampaně v minulém roce i letos slovenská policie o vánočních svátcích rozjela veřejné pátrání po nejhledanějších osobách v zemi. Policisté postupně zveřejnili snímky šesti mužů a jedné ženy, kteří se dostali do pomyslné top sedmičky. Část z nich už si u soudu vyposlechla vysoké tresty odnětí svobody, jiné považují vyšetřovatelé za hrozbu pro jejich okolí i občany.

Tématem letošní kampaně je pozvánka pro každého z hledaných ke štědrovečerní tabuli. Fiktivní hostinu přitom policisté uspořádají 24. prosince večer na adrese Chorvatská 5, Bratislava, kde sídlí Ústav pro vazbu a Ústav pro výkon trestu odnětí svobody. Vtipným způsobem chce policie docílit co nejvyšších dosahů na sociálních sítích a internetu.

Může se to zdát jen jako vtipný krok, ale policie na Slovensku má z předešlého roku pozitivní zkušenost. Na základě podobné kampaně totiž zadržela dlouho hledaného člena gangu Takáčovců, nezvěstného Henricha Sz.

Mezi nejhledanějšími osobami na Slovensku figuruje například Eva Zámečníková, Češka, která si má odsedět sedm let za přípravu a objednávku úkladné vraždy svého manžela, ke které ovšem nedošlo, protože se nájemný vrah přihlásil na policii. Dalším známým zločincem je i Anton Ferleťják odsouzený na patnáct let za loupeže. Anton je v Česku slavný, protože působil jako účinkující ve slavné reality show VyVolení.

prokop78 ( 22. prosince 2020 13:13 )

Tak tohle pobavilo! Neschopní policisté v SK prosí odsouzené na útěku aby se přihlásili do vězení Ten covid19 v SK se asi hodně rozjel a postihuje i mozek že?

1tigrusenka ( 22. prosince 2020 07:56 )

Podle toho nicku co sis dal by měli zavřít hlavně tebe, stejnak jsi utekl z nějakého cvokhauzu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání