Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Řidič (18) jel po poli a srazil ženu! Zraněná (59) je ve vážném stavu

Mladík srazil ženu autem na poli. K vážně zraněné vyslali i vrtulník. (Ilustrační foto)
Mladík srazil ženu autem na poli. K vážně zraněné vyslali i vrtulník. (Ilustrační foto)  (Autor: ZZSHMP)
Autor: ran - 
12. prosince 2020
14:02

U obce Hodslavice na Novojičínsku došlo v pátek k vážné nehodě, jaké se moc často nestávají. Osmnáctiletý mladík srazil uprostřed pole za obcí ženu (59). Náraz jí způsobil těžká zranění.

Kolem pátečních 16:30 k poli za obcí Hodslavice pospíchali záchranáři z Nového Jičína i vrtulník letecké záchranné služby. Měli nahlášenou sraženou ženu. Protože se událost nestala na pozemní komunikaci, nejedná se podle zákona o dopravní nehodou, řekla Blesku policejní mluvčí Eva Michalíková.

Sražená žena byla hospitalizována s vážným poraněním hrudníku, dolní a horní končetiny. Nyní je v péči specialistů ve Fakultní nemocnici v Ostravě. „Záchranné týmy provedly ošetření zraněných končetin, pacientku zajistily krčním límcem a uložily ji do podtlakové matrace,“ popsal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. 

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání těžkého ublížení na zdraví. Dalšími okolnostmi události se nyní intenzivně zabývají,“ doplnila pro Blesk Michalíková s tím, že byla u mladíka na místě provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. 

Jak mluvčí upozornila, události se odehrály skutečně přímo na poli, nikoli tedy třeba na polní cestě. Co mladého řidiče k jeho jednání vedlo, policie šetří. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání