Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Neohrožený hrdina: Policista zachránil ženu před uhořením

Policista vytáhl ženu z hořícího rodinného domu, sám se nadýchal zplodin. Požár bohužel nepřežil jeden z obyvatelů domu, 56letý muž.
Policista vytáhl ženu z hořícího rodinného domu, sám se nadýchal zplodin. Požár bohužel nepřežil jeden z obyvatelů domu, 56letý muž.  (Autor: Policie SR Košický kraj)
Autor: ran - 
13. prosince 2020
16:54

Policista riskoval život kvůli záchraně lidí při požáru rodinného domu v Košicích. Žena, kterou zvládl vytáhnout před dům, se nyní zotavuje v nemocnici. Neštěstí však bohužel nepřežil muž (†59), který se v domě také nacházel. Policista hrdina se nadýchal zplodin, ale je v pořádku.

Ve čtvrtek ráno rodinný dům v košické městské části Krásno zachvátil zuřivý požár. Na místo mířily všechny složky záchranného systému, ale první přispěchala policejní hlídka. Otevřela jí starší žena s tím, že v horním patře jsou ještě dvě další osoby. 

Jeden z policistů se nezalekl hustého dýmu a vyrazil na průzkum vrchního poschodí. Ke dvěma nehybně ležícím lidem - muži (†56) a ženě (49) - se připlazil. Ženu se mu podařilo vytáhnout z místnosti. Před dům mu už s ženou pomáhali kolegové a na čerstvém vzduchu začali s oživováním. Záchranná služba ji posléze se zraněními odvezla do nemocnice a nyní je v péči lékařů.    

Brzy k požáru dorazili i hasiči. Odvážný policista s nimi zašel do domu a navedl je, aby mohli co nejrychleji poskytnout pomoc v patře stále ještě ležícímu muži. Společně ho pak vytáhli před dům. „Bohužel se ale 56letého muže už oživit nepodařilo,“ řekla mluvčí košické policie Jana Mésarová s tím, že byla nařízena pitva k určení přesné příčiny smrti. 

Protože se policista nadýchal zplodin hoření, byl pro jistotu odvezen na ošetření, ale brzy byl z péče propuštěn bez vážnějších následků. „Bližší okolnosti a přesná příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování,“ uzavřela Mésarová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání