Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž z Náchodska skončil ve vazbě kvůli mlácení přítelkyně: Když ho sebrali, nadýchal 5 promile!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
1. prosince 2020
10:07

Muž (29) měl týrat svou přítelkyni (43) tak dlouho, až skončil ve vazbě. Policisté byli u nich doma častěji než na služebně. Jak uvedli, muž ženu napadal naprosto bezdůvodně, často byl posilněn alkoholem. Když k tomu došlo naposledy, nadýchal 5 promile.

Případů domácího násilí neubývá. Ne každý ale skončí tak, že tyran pohodlnou postel vymění za strohé vybavení vazební cely. Případ z Náchodska tak dopadl. Ve vazbě skončil muž (29), který podle policie dlouhodobě týral svou přítelkyni.

Muž byl už jednou za týrání osoby žijící ve společné domácnosti obviněn. „Vyšetřovatel viní muže z fyzického napadání své o 14 let starší přítelkyně, která po jeho dvou posledních útocích skončila v nemocnici. Prvně byl muž obviněn již v polovině října poté, co družku bezdůvodně po vzájemné hádce fyzicky napadl, za což byl i na deset dnů vykázán ze společného obydlí,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Sdělila rovněž, že tyran přítelkyni napadal opakovaně různými způsoby, útoky se začaly stupňovat. Docházelo k nim často v době, kdy byl muž pod vlivem alkoholu. Policisté proto do bytu často jezdili namátkově, aby se jim podařilo ženu ochránit.

„Navštívili je minulou středu 25. 11. a podrobili je dechové zkoušce. Žena nadýchala necelé 3 promile a muž necelé 4. Jelikož policisté neměli žádné podezření na protiprávní jednání, odjeli,“ popsala mluvčí. Jenže o dvě a půl hodiny později policisté vyjížděli do domu opět, tentokrát už na základě volání o pomoc. Zraněná žena se 3,5 promile skončila v nemocnici. Muž měl téměř pět promile! Skončil ve vazbě.

Dvojice se poznala na protialkoholní léčbě, po propuštění spolu začali bydlet. Už po 14 dnech ale začal teror. Pokud muže soudce uzná vinným, může být odsouzen do vězení na 6 měsíců až 4 roky.

Týrání nejen ve společném obydlí se nevyhýbá ani seniorům, kam se mohou obrátit o pomoc?

Video  Pomoc pro týrané seniory: Advokát zdarma může tyrana dostat i do vazby.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

XYZ3 ( 1. prosince 2020 11:35 )

Svůj k svému, bez komentáře..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání