Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Máma zamkla Míšu (10) v bytě: Pět dní trpěl bez světla, jídla a ve špíně!

Autor: jel - 
26. listopadu 2020
20:01

Drogově závislá Natálie Azarenková (31) z ruské Moskvy zamkla malého syna Míšu v jejich bytě a odešla se psem na procházku. Po pěti dnech si dítěte všimli sousedi a zavolali policii, odporná matka si prý na chlapečka za celou dobu ani nevzpomněla. V bytě, kde jej zamkla, přitom nebyla elektřina ani jídlo a všude byli švábi.

Sousedé vypověděli, že už delší dobu věděli, že rodina není funkční. Stávalo se prý, že chlapce matka nepustila domů. Stál prý přede dveřmi, bušil na dveře a volal: „Mami, otevři“, ale Natálie ho nepustila. Vše se zhoršilo, když před rokem zemřel dědeček Míši, který s nimi v bytě žil. „Děda se o něj nějakým způsobem staral,“ řekla televizi Rossija 24 jedna z místních.

Právě sousedé si první všimli, že chlapec potřebuje pomoct, přes okno mu na provaze podali alespoň nějaké jídlo. „Křičel, abychom nevolali policii, protože se bál, že jeho mámu zavřou,“ popsala sousedka situaci. Když se ale krkavčí matka neobjevila ani pátý den, obyvatelé domu dostali o chlapce strach a i přes Míšovy prosby informovali příslušné orgány.

Policisté se dostali do bytu a chlapce převezli do nemocnice, není v ohrožení života. „Když jsme vešli, uviděli jsme nepořádek, válely se tam odpadky, nebylo tam světlo, lednice nefungovala, všude byly mouchy a švábi,“ vypověděl jeden z policistů. Azarenková přitom na své stránce na sociální síti často sdílela fotografie svého synka a předstírala šťastný rodinný život. Když ji ale po osmi dnech policisté našli, vypověděla, že šla na procházku se psem, zastavila se za přáteli a na syna si ani nevzpomněla. S ženou bylo zahájeno trestní řízení.

Šokující byl i případ, který se před deseti lety odehrál v Česku. Teprve devítiletá Anička zmizela cestou ze školy, po mnoha týdnech bylo objeveno její tělo...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání