Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivé video smrtelné nehody na D8: Srážku řidičky (†72) v protisměru zachytila kamera

Video se připravuje ...
Autor: chal - 
19. listopadu 2020
09:39

Na dálnici snad není nic nebezpečnějšího než auto jedoucí v protisměru. Bohužel jde o jev, který se objevuje pravidelně. Naposledy ve středu na dálnici D8, kde se srazila dodávka s autem seniorky (†72). Řidička nehodu nepřežila. Nešťastnou událost zachytila kamera jednoho z aut jedoucích za dodávkou.

Záběry tragické nehody pochází z auta řidiče, který měl vše z první ruky. Jel přímo za dodávkou, která se srazila s autem jedoucím v protisměru. Video se souhlasem autora na facebooku zveřejnili správci stránky Dálnice D8.

Jde o záběry, ze kterých mrazí. Video zachycuje reakci řidiče kamionu jedoucího v pravém pruhu. Šofér si zřejmě včas všiml auta jedoucího v levém pruhu v protisměru, zpomalil a sjel ke krajnici. Řidič dodávky v levém pruhu ale bohužel kolizi zabránit nestihl a s autem seniorky se srazil čelně. Řízení se pokusil strhnout až bezprostředně před střetem, kdy už se mu vyhnout nešlo.

Následky byly fatální, střet způsobil hromadnou nehodu. Dohromady havarovaly dva osobáky a dvě dodávky. Seniorka jedoucí v protisměru zemřela, jeden člověk skončil v nemocnici, další dva byli ošetřeni na místě.

Video Smrtelná nehoda na dálnici D8 - Facebook/Dálnice D8
Video se připravuje ...

V případě, že se řidič na dálnici ocitne v protisměru, policisté radí co nejdříve bezpečně sjet ke krajnici a nepokračovat v jízdě. Pokud pro to není možnost, má řidič telefonicky upozornit policisty, kteří se dostanou na místo a bezpečně ho navedou ke kraji silnice.

Ve chvíli, kdy auto v protisměru vidí řidič jedoucí ve správném směru, odborníci doporučují druhého řidiče upozornit dálkovými světly sjet ke krajnici a zpomalit.

BoziMilda ( 19. listopadu 2020 22:29 )

To že kamion zajel ke krajnici ještě neznamená, že autor videa viděl proč tam zajel. Naopak, řidič se mohl soustředit na kamion, jestli nemá např. defekt a tím byla odvedena jeho pozornost. Navíc u kamiónu bylo zastavování chybou, zmenšil tak únikový prostor pro auta za sebou. Video končí těsně po srážce, takže nevím, z čeho dovozuješ, že nepomáhali. Navíc "hrnout" se do za této situace k pomoci je poukázka do rakve. Nejprve by si měl člověk obléct reflexní vestu (dle zákona) a poté prchnout za svodidla a zpátky se vrátit, až dálnice zastaví (dle zdravého rozumu).

1946 ( 19. listopadu 2020 21:11 )

72 letá paní si zřejmě myslela, že jede správně a že jí ten triba v dodávce uhne.

Karlos41 ( 19. listopadu 2020 19:54 )

Všichni pitomci, idioti a antiřidiči by jste se měli zamyslet nad tím, kdyby jste naproti tomuto vozidlu jeli se svou rodinou a dětmi. Toto jednání řidičky je neomluvitelné, každý řidič by měl znát značky, zákazy, příkazy, a pokud tomu už věk nedovoluje, tak by si každý měl sáhnout do svědomí, přestat řídít a tím ohrožovat nejen sebe, ale i ostatní řidiče.
Dnes to byl řidič dodávky, zítra to budete třeba vy s dětmi a rodinou. Říkám stop úplatkům od starších lidí lékařům jen proto, aby si mohli dojet na svůj každotýdenní výlet do Kauflandu.
Zavedl bych povinně každoroční kondiční jízdy v autoškole pro seniory, kde učitel autoškoly sám vyhodnotí, zda je senior ještě způsobilý k řízení vozidla, a svou sníženou schopností reagovat neohrožuje silniční provoz.
Nikdo nejsme neomylní, ale každý máme jednu pravou a jednu levou ruku, a když nezvládneme rozpoznat, kam ukazuje přikázaný směr, nepatříme na silnici. Protože zítra můžeme zabít i tebe.

BoziMilda ( 19. listopadu 2020 19:03 )

Ono to auto v protisměru je vidět půl se*** před tím, než se dodávka dostane před něj a začne brzdit, takže moc času na reakci taky neměl.

BoziMilda ( 19. listopadu 2020 18:54 )

Není podstatné co říkají odborníci, ale co říká silniční zákon. A ten říká, že řidič je povinen zabránit srážce, což nebylo v silách autora videa. Ve chvíli, kdy by blikal na řidičku už stejně před sebou musela vidět dodávku. Blikat má smysl, když tím na něco upozorníte, že za vteřinu dojde ke srážce, musela vidět i bez toho.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání