Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vrtulník převážející srdce k transplantaci havaroval: Jeden ze zdravotníků pak s orgánem zakopl

Autor: jel - 
9. listopadu 2020
20:17

V pátek v odpoledních hodinách převážel vrtulník ze San Diega do Los Angeles velmi důležitý náklad, který mohl jednomu člověku zachránit život. Bylo v něm srdce k transplantaci! Těsně před cílem však vrtulník havaroval, netrefil se na střešní heliport a převrátil se na bok. Celý incident se podařilo zachytit na video. Pilot utrpěl menší zranění a dva další cestující vyvázli bez zranění. Hasičům se podařilo v pořádku dostat z vrtulníku i srdce, které předali zdravotníkovi. Ten však zakopl a srdce upustil. Naštěstí se orgánu nic nestalo a mohl být transplantován.

Krušné chvíle se odehrávaly v pátek na střeše nemocnice Keck v Los Angeles. Tam krátce po třetí hodině odpolední přistával vrtulník, který převážel srdce k transplantaci. Než se orgán konečně dostal na operační sál, předcházelo tomu mnoho situací, které ho mohly nenávratně poškodit.

Nejprve pilot helikoptéry ztratil při přistávání kontrolu nad strojem. Ten nejdřív postupně sestupoval na heliport, ale najednou se zničehonic začal otáčet na okraji střechy, až se nakonec převrátil na bok. Svědci události říkají, že z vrtulníku padaly části přímo na ulici. Nikdo z kolemjdoucích ani nikdo v nemocnici naštěstí nebyl zraněn. V pořádku vyvázli také dva cestující helikoptéry a její pilot utrpěl naštěstí pouze lehká zranění.

 

Díky rychlému zásahu hasičů, kteří využili hydraulických kleští, se podařilo z havarovaného vrtulníku dostat v pořádku i srdce. Hasiči ihned předali orgán zdravotníkovi, který se s ním rychle vydal do nemocnice. Ve spěchu ovšem zakopl o trosky helikoptéry a křehké srdce upustil! Orgán se díkybohu nepoškodil a nemocnice uvedla, že byl transplantován pacientovi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání