Nehoda se stala asi kilometr za Přešticemi směrem na Lužany. „Dle prvotních informací řidič vozu tovární značky Opel Corsa jel ve směru od obce Lužany. U Přeštic přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde v tu chvíli projížděl nákladní automobil,“ popsala policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Bilance nehody je tragická. Řidič osobáku utrpěl závažná zranění a na místě zemřel. „Alkohol u řidiče (47) nákladního vozidla byl na místě zjišťován dechovou zkouškou. U zemřelého bude nařízena soudní pitva,“ dodala Jelínková.

Nešťastná cesta

Podle serveru Novinky.cz měla prý za partnerem jet přítelkyně, údajně se před tím pohádali a on měl prý vyhrožovat, že si něco udělá. To ale rodina zemřelého vyloučila.

„Ta slečna, která byla u nehody, nebyla jeho přítelkyně. Ta je tady se mnou. Byla to naše známá. Jela před autem syna do práce, viděla to ve zpětném zrcátku, a zavolala policii,“ uvedla matka zemřelého.

Dodala také, že se její syn ten den necítil dobře. „V Klatovech si byl pro červy, chtěl jít na ryby. Chodil si tak odpočinout. Na tom úseku si ale často zapaloval cigaretu. Třeba se chvíli nesoustředil na jízdu, a stala se tragédie,“ popsala zarmoucená žena.

Fotogalerie
3 fotografie