Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kriminalisté na Kolínsku vyšetřují smrt deseti štěňat: Nalezena byla v čističce odpadní vody!

Autor: VaB - 
4. listopadu 2020
16:38

Středočeská policie vyšetřuje otřesný případ deseti uhynulých štěňátek. Nalezena byla v čističce odpadních vod v obci Zásmuky na Kolínsku. Policie žádá veřejnost o pomoc, zejména pak obyvatele Zásmuk.

Kolínští kriminalisté rozplétají případ deseti uhynulých štěňat. Ta byla nalezena v čističce odpadních vod v obci Zásmuky na Kolínsku. Deset štěňat doposud neznámé rasy bylo nalezeno už v pátek, na policii to bylo ale ohlášeno až v pondělí. 

Policisté mrtvá štěňata zajistili a nařídili jejich pitvu. Ta by měla odhalit rasu, stáří a hlavně příčinu jejich smrti. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu týrání zvířat, za což hrozí pachateli v případě dopadení, prokázání viny a odsouzení trest odnětím svobody na jeden rok až pět let,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Kriminalisté zároveň žádají širokou veřejnost o pomoc s objasněním tohoto případu. Žádají zejména obyvatele Zásmuk a jejího okolí. Policisté žádají všechny, aby na linku 158 či na číslo 702 207 904 sdělili své poznatky jakékoliv osobě, která měla březí fenu, ale už nemá štěňata. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání