Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Medvěd vyhrabával mrtvoly z hrobů a požíral je! Šelmu pochutnávající si na nebožtících zastřelili

Autor: shp - 
5. listopadu 2020
11:15

Hřbitov, který se nachází v ruském městě Nižňaja Tura, obcházel strach. Měl podobu asi třísetkilové šelmy s hustým kožichem. Medvěd hnědý na krchově nedopřál klid nebožtíkům. Vyhrabával jejich mrtvoly ze země a požíral je.

K děsivým incidentům docházelo na hřbitově, jenž se nacházel na okraji města Nižňaja Tura, které je umístěno v Sverdlovské oblasti. Místní list Vremja uvedl, že k řádění šelmy došlo několikrát během posledního týdne.

Scénář byl vždy stejný. Pozůstalí nebo hrobař si všimli hladové šelmy, případně našli vyhrabaný hrob. Čekal je tak hrůzný pohled na ohryzanou mrtvolu. Vedení pohřebiště se proto rozhodlo jednat a hladovou šelmu zlikvidovat.

Starosta pózoval s ulovenou šelmou

Po několika pokusech se medvěda hnědého nakonec podařilo ulovit. S jeho mrtvolou pak hrdě pózoval starosta města Nižňaja Tura Alexej Stašenok. Pozůstalí si tak mohou konečně oddechnout, že jejich zemřelí bližní budou mít klid.

Jak noviny Vremja podotkly, nejde o ojedinělý případ, při němž medvěd „vykrádal“ hroby. Naopak, právě v této oblasti mají se šelmami velké problémy. Paradoxně za ně mohou mnohdy sami lidé, kteří medvědy krmí.

Problémoví medvědi

Ti se pak nebojí člověka a přibližují se k městům čím dál tím častěji. V Rusku je v současnosti také problémem to, že ubylo lovců, kteří stavy medvědů redukují. Ve Sverdlovském regionu proto povolili ulovit 26 šelem, aby se situace zlepšila.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání