Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Majitel pohřebního ústavu nožem zabil zaměstnance: Bývalý člen ultrapravicové strany dostal 23 let

Autor: jžk - 
21. října 2020
22:11

Majitel pohřební služby Jozef K., který po konfliktu loni na podzim zavraždil bývalého zaměstnance, dostal 23 let. Údajně tak činil proto, aby si udržel manželství. Po vraždě k tělu zavolal manželku, které se přiznal a nutil ji, aby mu pomohla zbavit se těla. Ohavný čin mu však manželství nezachránil.

Bývalý okresní předseda Ľudové strany Naše Slovensko a majitel pohřební služby Jozef K. stanul v úterý 20. října před Specializovaným trestním soudem v Pezinku, kde si vyslechl svůj rozsudek. Podle obžaloby zabil Romana Alexe pěti ranami nožem do hrudníku.

Krvavý čin se odehrál v listopadu v pohřebním domě ve Švábovciach u Popradu. Tělo pak zabalil do pytle a odnesl ho do stodoly vedle domu, kde jeho nicnetušící, nyní už bývalá, manželka chystala ratolesti ke spánku. K vraždě se jí přiznal a požadoval, aby mu pomohla se těla zbavit. Ta ze strachu o děti nakonec svolila a pomohla dovézt tělo k místnímu potoku, kde ho vyložili. „Nebudu se k tomu už nijak vyjadřovat,“ řekla u soudu médiím.

I přes výhrůžky, že když něco prozradí, tak skončí ve vězení s ním a děti půjdou do dětského domova, zavolala nakonec nebohá manželka policii a celá kauza skončila před soudem. Obviněný Jozef tvrdil, že se před zavražděným pouze bránil, když ho jakožto zaměstnanec pohřebního domu napadl kvůli penězům.

Podle medializovaných informací byl Jozef K. v době vraždy členem politické strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko, ta se však od jeho konání v plné míře distancovala. Senát Specializovaného trestního soudu ho uznal vinným a odsoudil ke 23 letům vězení s maximální ostrahou. Mimoto dostal zákaz řídit motorová vozidla po dobu pěti let a ochranný dohled na tři roky. Rozsudek ale zatím není pravomocný, poslední slovo bude mít až Nejvyšší soud.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání