Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zával v hypermarketu zabil krásnou skladnici: Zřícené regály zranily osm lidí

Autor: ran - 
5. října 2020
05:15

K obrovskému závalu došlo v pátek v brazilském hypermarketu. Pod hromadami zříceného zboží a pod těžkou kovovou konstrukcí tam našla smrt mladičká skladnice Elane (†21). Pracovala v obchodě teprve tři měsíce a práci si pochvalovala. Lidé hledali oběti zřícení celkem pěti po strop naložených regálů celou noc!

Elane de Oliveira Rodrigues (†21) zemřela v pátek 2. října v brazilském městě São Luís poté, co se na ni zřítil gigantický kovový regál. Neštěstí zachytilo CCTV video snímající celý prostor před a za pokladnami.

V pravém horním rohu je vidět, jak k zemi míří první regál, který dominovým efektem s obrovským hlomozem složil další čtyři plně naložené kovové konstrukce. Pod závalem zemřela Elane a bylo zraněno dalších 8 lidí. 6 z nich muselo být odvezeno do nemocnice. Mezi zraněnými byli zákazníci i zaměstnanci.

Lidé se nejprve ze strachu rozutekli, ale jakmile nad scénou zkázy usedl prach, začali společnými silami zachraňovat zavalené. Vytvořili lidský řetěz a rychle vyhazovali zboží ven před obchod. Jeden ze zákazníků vynesl z trosek v náručí malého chlapce.

Na místě zasahovala policie, záchranka i hasiči - jen hasičů bylo podle informací brazilského zpravodajského webu Globo.com přes 270. Záchranné práce pokračovaly po celou noc, celkem trvaly 11 hodin. Akce byla oficiálně ukončena v sobotu ráno.

„Elane tam začala pracovat před 3 měsíci a byla s tou prací strašně spokojená,“ řekl místním médiím Elanin blízký příbuzný Ruan Alysson. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání