Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dvojice bezdomovců brutálně zbila staršího muže: Druhý den zemřel v nemocnici

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
22. září 2020
15:55

Po fyzické potyčce tří bezdomovců zemřel minulý týden v Olomouci sedmapadesátiletý muž, který dostal několik ran pěstmi do hlavy. Zraněného muže převezla záchranná služba do nemocnice, tam však zraněním podlehl. Policisté dvojici útočníků ve věku 36 a 47 let obvinili z těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Hrozí jim osm až 16 let vězení.

Potyčka se mezi třemi bezdomovci odehrála minulý týden ve středu na Frajtově náměstí. „Slovní rozepře mezi nimi během chvíle přerostla ve fyzickou potyčku. Při ní měla mladší dvojice útočníků opakovaně udeřit nejstaršího muže pěstmi do hlavy. Napadený muž po útoku zůstal bezvládně ležet na dlažbě a oba agresoři z místa odešli,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Zdravotnická záchranná služba převezla zraněného muže do Fakultní nemocnice v Olomouci, kde druhý den na následky zranění zemřel. Policistům se podařilo krátce po útoku zjistit totožnost obou pachatelů.

„Mladší z nich byl ještě ve večerních hodinách 16. září zadržen a umístěn do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci. Staršího z útočníků se podařilo policistům dohledat a zadržet v pátek 18. září dopoledne. Motivem napadení byly osobní spory,“ řekl mluvčí.

Soud oba obviněné na návrh státního zástupce poslal do vazby. „Oba muži byli v minulosti opakovaně odsouzeni pro různorodou trestnou činnost,“ dodal Hejtman.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání