K nehodě vyjížděli policisté. „Můžeme potvrdit dopravní nehodu na Pražském obchvatu ve směru na Prahu Ruzyně od Modletic. U nehody došlo ke smrti jedné osoby,“ uvedl mluvčí policie Zdeněk Chalupa. 

K tragické nehodě vyjeli i záchranáři ze Středočeského kraje. „Osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem. Záchranáři ji už bohužel nemohli zachránit. Druhá osoba utrpěla zranění lehčího charakteru. Po ošetření byla transportována pozemní cestou do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ řekla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Na místo byl původně přivolán vrtulník. Po vyhodnocení záchranářské posádky pacient letecký převoz nakonec nepotřeboval. Vrtulník se ve vzduchu otočil a letěl zpět, pacient byl do nemocnice převezen sanitkou. 

Na místo vyráželi středočeští hasiči, kterým na pomoc přijeli i hasiči z Prahy. Co přesně se na místě stalo, teď zjišťují policisté z odboru dopravních nehod. Na téměř stejném místě, ale v opačném směru, se stala tragická nehoda i minulý týden ve čtvrtek. Dodávka narazila do nákladního auta silničářů, řidič dodávky zemřel.