Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Opilý muž hajloval před strážníky: Může si jít sednout i na tři roky

Hajloval v hospodě i před policejní hlídkou. Možná si půjde sednout na tři roky.
Hajloval v hospodě i před policejní hlídkou. Možná si půjde sednout na tři roky.  (Autor: Blesk/Slávka Červená/Ilustrační)
Autor: ran, ČTK - 
7. září 2020
16:43

Případ hajlování na veřejnosti řeší policie v Uherském Hradišti. Uprostřed prázdnin měl mladý muž předvádět nacistický pozdrav i před přivolanou policejní hlídkou. Provokatérovi hrozí, že půjde až na tři roky do chládku.

Policisté podezírají muže (29) z veřejné propagace nacismu. Koncem července podle nich na ulici ve městě hajloval, a to i před strážníky. Skutku se měl dopustit koncem července před jednou z restaurací.

„Nejprve v silně podnapilém stavu slovně napadal obsluhu baru a poté před vchodem – tedy na místě veřejnosti přístupném – pronesl dvakrát pozdrav Sieg Heil, doprovázený zdviženou pravicí. Tohoto se dopustil před policejní hlídkou a poblíž stojící ženou,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Policie nyní muže podezírá z výtržnictví a projevu sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. „Výtržnosti se navíc dopustil opakovaně, a to i přesto, že byl za tuto trestnou činnost v minulosti již odsouzen,“ doplnila Kyšnerová. Muži hrozí až tři roky vězení.

e.lesanova ( 7. září 2020 18:23 )

No, řešit až tak, pokud měl dotyčný "naváto" asi není zrovna příklad našeho soudnictví...vzato v poměru, co dělají někteří politici za stavu střízlivého...viz. Řeporyjec, Lang...Pokud vůbec potrestat, tak alternativní trest, jinak přijde tahle opilecká estráda daňové poplatníky setsakra draho

frantacizek ( 7. září 2020 17:16 )

říkám to pořád, ten jih (Slovácko, Pálava) nesnese každý a kdo neumí pít, ten by pít neměl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání