Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Propuštěná Alena Zs. se na svobodě neohřála: Za branou věznice na ni číhala zásahovka!

Aktualizováno -
4. září 2020
16:13
Autor: ČTK, VaB - 
3. září 2020
18:42

Alena Zs., známá z případu vraždy novináře Jána Kuciaka a Martiny Kušnírové, si svobody moc neužila. Jen co odešla od soudu, který ji zprostil viny, zadržela ji opět policie. Je totiž stíhána i v jiných případech násilné trestné činnosti.

Slovenku Alenu Zs., kterou ve čtvrtek soud zprostil obžaloby ze zprostředkování vraždy novináře Jána Kuciaka, hned po propuštění z vazby zadržela policie. Alena Zs. je stíhána i v jiných případech násilné kriminality. Šéf Specializovaného trestního soudu Ján Hrubala novinářům řekl, že o dalším vazebním stíhání Aleny Zs. bude rozhodovat on sám, pokud prokurátor příslušný návrh podá. 

Příkaz na propuštění Aleny Zs. z vazby ve věznici v Leopoldově vydala šéfka trestního senátu, jenž projednával případ Kuciakovy vraždy. Stalo se tak hned poté, co soud ženu osvobodil. 

Alena odpoledne vyšla z věznice a v rukou nesla několik tašek. Hned u východu ji zadrželi policisté a následně podle médií odvedli k výslechu. Alena Zs. letos na jaře stanula před soudem také v případu, ve kterém ji spolu s dalšími obžalovanými prokuratura viní z podílu na vraždě někdejšího primátora jihoslovenského města Hurbanovo Lászlóa Basternáka. Ten byl zastřelen před deseti lety. 

Kriminalisté ji podezírají rovněž z účasti na přípravě vražd dvou prokurátorů a bývalého ministra vnitra a spravedlnosti, nynějšího advokáta Daniela Lipšice, který zastupoval v případu vraždy novináře Kuciakovy rodiče. K vraždám zmíněných právníků nedošlo. 

Žena je známou podnikatele Mariana Kočnera, kterého soud zase zprostil obžaloby z objednání Kuciakovy vraždy. Podle prokurátora, který se proti osvobozujícímu verdiktu v Kuciakově případu odvolal, Alena Zs. za finanční odměnu převzala od Kočnera objednávku na vraždu novináře a oslovila dalšího prostředníka. Ten se k činu přiznal a loni přistoupil na trest vězení v trvání 15 let. Kočner je ve vazbě v jiné kauze. 

sorgedoktor ( 4. září 2020 17:26 )

No jo...Clovek je souzen za to, co se mu prokaze...

sacred10 ( 4. září 2020 16:02 )

Končera a tuhle kurv-u by bylo nejlepší popravit a bylo by spravedlnosti učiněno!Já být táta od těch dětí,tak jde ten skurvis-yn Končer okamžitě ke dnu!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání