Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Liberci se srazil autobus s autem: Záchranáři ošetřili pět zraněných

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, VaB - 
31. srpna 2020
10:49

Při nehodě osobního auta s autobusem se v Liberci zranilo pět lidí, jeden člověk středně vážně. Co stojí za nehodou, policie objasní. Kunratická ulice zůstane uzavřena. 

Při srážce autobusu s osobním autem v Liberci se v pondělí ráno zranilo pět lidí. „Jeden utrpěl středně těžké zranění, ostatní lehká," řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Nehoda se stala v Kunratické ulici, která kvůli tomu zůstane celé dopoledne uzavřená. 

Havárie se stala krátce po 07:00. „Na základě prvotního šetření řidič s osobním vozidlem z dosud nezjištěných příčin pravděpodobně vjel do protisměru, kde se čelně střetl s linkovým autobusem,“ popsala nehodu krajská policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Řidič osobního vozu utrpěl středně těžké zranění a byl převezen do nemocnice.

Podle hasičů bylo v autobuse v době nehody 14 cestujících, čtyři se při nehodě lehce zranili. „Alkohol u řidiče autobusu byl vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou. U řidiče osobního vozu si policisté vyžádali odběr krve v nemocnici,“ doplnila policejní mluvčí.

V Liberci ráno intenzivně pršelo, a tak to dnes není jediná nehoda, která zkomplikovala dopravu ve stotisícovém městě. Další autobus se srazil s osobním autem v Jizerské ulici, nehodu dvou osobních aut řešila policie také na křižovatce ulic Tanvaldské a Pivovarské. Obě tyto havárie se obešly bez zranění. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání