Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policista zachránil kolabující miminko z rozpáleného auta: Uvnitř bylo přes 50 °C!

Autor: ran - 
25. srpna 2020
20:18

Rodina přijela ve velkém terénním voze, nechala ho stát na parkovišti a šla nakupovat. Jako by jim vůbec nevadilo, že praží slunce a v autě nechali v autosedačce svého drobečka. Miminku se v rozehřátém autě dařilo velmi bídně. Pozvracelo se, začalo zrychleně dýchat a propuklo v zoufalý brekot. Naštěstí ho zachránil pohotový policista.

Případy rodičů, kteří nechají své dítě samotné na slunci v autě bez zapnuté klimatizace či pootevřených okének, je kupodivu poměrně dost. Jeden takový případ, ovšem naštěstí s dobrým koncem, natočil policista svojí služební kamerou připnutou na uniformě.

Díky jeho zásahu se v pátek odpoledne v americkém městě Duncanville na jedno takové zapomenuté ubožátko usmálo štěstí. Kojenci v rozhicovaném autě policista zachránil život, když SUV obuškem rozbil okýnko u dveří a plačící miminko dostal ven na vzduch a hlavně normální teplotu.  

Texaský policista jednal rychle, ale zároveň něžně a se soucitem, zkrátka profesionálně. Venku bylo tou dobou přes 30 °C, uvnitř podle policejního odhadu a zkušeností muselo být dobře přes 50 °C. Ve spojení s nedýchatelným vzduchem situace dostatečná k zešílení i pro dospělého člověka, natož človíčka, který je pár měsíců na světě a netuší, která bije.

Jakmile strážce zákona viděl, že uvnitř je nešťastné opuštěné plačící dítě, okamžitě přes vysílačku zavolal záchranku. Když se k malému dostal, celou dobu na něj mluvil a uklidňoval jej. Těžce vystresované poblinkané naříkající děťátko vzal k sobě do klimatizovaného služebního auta, kde spolu počkali na příjezd záchranářů. 

Vyšetřovatelé prý ještě nevědí, zda někoho obviní. Podle záznamu pouliční kamery autem přijela matka, další dva sourozenci a jejich babička. K tragédii prý málem došlo kvůli komunikačnímu šumu mezi členy rodiny, kteří se mezi sebou špatně domluvili, a navíc chybně odhadli situaci. Přese všechny pochybnosti, zda by rodina měla za svoji nedbalost pykat, nahlásila policie věc na sociálku, která případ dále prověří po vlastní ose.

frantacizek ( 25. srpna 2020 22:05 )

Citronel ( 25. srpna 2020 20:38 )

Bez tetování na viditelném místě, už musí brát kdekoho, protože každý tele už je počmáraný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání