Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Boj o dětský život v Havířově: Dívenka (2) se otrávila hypermanganem

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Blesk:David Malik - CNCenter A.S.)
Autor: shp - 
24. srpna 2020
20:30

Moravskoslezští záchranáři zažili v pondělí hotové drama, když bojovali o život teprve dvouapůlleté holčičky z Havířova. Nebohé dítě omylem spolykalo jedovatý hypermangan.

Záchranáři přijali oznámení o otráveném dítěti před osmou hodinou ranní. Přímo na místě pak zjistili, že dítě vypilo koncentrovaný roztok hypermanganu. Bylo jim proto ihned jasné, že mu jde o život.

Hrozily jí vážné zdravotní komplikace,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl webu novinky.cz. Zasahující lékař pak dívku uvedl do umělého spánku a zaintuboval dýchací cesty.

Hospitalizace v Ostravě

Následně zařídil přístrojem řízenou ventilaci. „Po provedení přednemocniční neodkladné péče byla pacientka transportována leteckou cestou do Fakultní nemocnice Ostrava,“ uzavřel Huml.

xlounyx ( 27. srpna 2020 10:45 )

Tak ty ses dobrý hovado, nejdřív se nauč psát jak se má a pak taky hipermangán ma dneska doma 90% lidi ty komunisto, ty musís bejt dobře vykouřenej to co tady píšeš

elega ( 24. srpna 2020 21:53 )

Hypermangan se běžně prodává v lékárně. Normálně se používá při léčbě běžných kožních onemocnění. Děti jsou zvídavé, asi žádné nemáte, jinak byste věděl, že někdy stačí chvilka nepozornosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání