Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Malí fotbalisté si užívali prázdniny, za pár hodin byli mrtví: Poslední video chlapečků z dodávky smrti

Autor: jel - 
25. srpna 2020
06:15

Jen několik hodin před strašlivou nehodou sdílel Marián N. (†43) na facebooku video, kde chlapci hrají fotbal na zahradě. Pak však nasedli do dodávky, se kterou havarovali. Nehodu nepřežil ani táta Marián, ani čtyři nadějní fotbalisté Davídek (†6), Tobiášek (†10), Oliverek (†11) a Tadeášek (†11). Na místě nehody se objevily kříže a svíčky.

Tragédie, která otřásla Slovenskem i Českem, se stala na silnici u obce Liptovský Mikuláš. Rodiny trávily konec prázdnin na chatě u přehrady Liptovská Mara. Ve středu však pršelo, a tak tatínci naložili své děti do dodávky a vyrazili na výlet. Během jízdy dostalo nejspíš devítimístné auto na mokré silnici smyk a srazilo se s jinou dodávkou.

Nehoda měla strašlivé následky, o život přišlo pět lidí! Jedním z nich byl táta Marián, na kterého doma čekala manželka s postiženou dcerkou a jehož teprve dvouletý syn z dodávky smrti vyvázl díky autosedačce. Jenom několik hodin před osudnou chvílí přitom právě Marián sdílel fotky a video z dovolené. Na videu se kluci baví a na zahradě hrají fotbal. „Zábava a příprava večeře,“ napsal k příspěvku tragicky zesnulý tatínek.

Video  Poslední video obětí z dodávky smrti 
Video se připravuje ...

Policie obvinila ze zabití a ublížení na zdraví devětatřicetiletého muže, který děti vezl. Dodávky se srazily bočně, takové nehody bývají podle experta nejhorší. „Na bocích chybí deformační zóny, zatímco vpředu náraz dokáže ztlumit motor a vzadu zase kufr. Od okolí cestující dělí jen dveře. Navíc při bočním nárazu pásy nefungují, ty jsou určené primárně pro čelní nárazy,“ uvedl pro server Pluska.sk Ján Bazovský.

Smrt zasáhla všechny

Tři starší chlapci hráli za místní fotbalové kluby a podle trenérů byli velice talentovaní, nejmladší měl nastoupit do sportovní třídy na podzim. Kluby Tesla Stropkov i Humenné, kde kluci hráli, uctí jejich památku. První z klubů zastavil mládežnické tréninky a starší budou hrát s páskou na paži, oba dva kluby budou také začínat zápasy minutou ticha.

Velmi tragický dopad má nehoda také na rodinu Mariána, ten měl totiž kromě dvouletého synka, který s ním byl v autě, také dcerku Janičku, která trpí mozkovou obrnou a je odkázána na pomoc druhých. Blízcí pro ni pořádají sbírku, kde už je nyní v přepočtu téměř milion korun. Maminka Janičky se prý zhroutila a smrt svého manžela nese velmi těžce.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání