Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odešla legenda české kriminalistiky: Emeritní policejní rada Vladimír Matoušek zemřel!

Vladimír Matoušek
Vladimír Matoušek  (Autor: Facebook Klub policejní historie Brno)
Autor: jel - 
24. srpna 2020
12:14

Vladimír Matoušek byl emeritním policejním radou a také členem Klubu policejní historie Brno, právě ten v neděli oznámil, že pan Matoušek zemřel. Lidé na něj vzpomínají jako na úžasného člověka, který zasvětil život boji proti zločinu.

Pan Matoušek se také věnoval medializaci kriminálních případů, napsal několik knih, kde popsal nejrůznější případy, s nimiž se během své kariéry setkal. Spolupracoval také na pořadu Českého rozhlasu s názvem Historie českého zločinu, jenž na pomezí rozhlasové hry a dokumentu odkrývá detaily českých kriminálních případů.

„Se smutkem oznamujeme, že nás dnes opustil náš dlouholetý člen, kolega, kamarád a přítel, emeritní policejní rada pplk. Vladimír Matoušek. Navždy zůstane v našich vzpomínkách i srdcích,“ napsali kolegové z klubu na sociální síti. S vyjádřením soustrasti se hned přidalo několik komentujících, kteří nezapomněli zmínit skvělou povahu zesnulého.

„Vážený kolega, který celé srdce a mysl podřídil životu v boji proti zločinu, člověk se schopností vnímat smysl pro spravedlnost, člověk se srdcem básníka a krásnou lidskostí,“ napsal hezká slova o zesnulém pan Zdeněk. „Byl to vynikající vypravěč,“ připojil se Vláďa.

Vladimír Matoušek byl autorem desítek kriminálních příběhů, řada z nich vyšla také knižně. Kromě toho se také účastnil přednášek a besed, jednu z posledních absolvoval 23. června v brněnském Komunitním centru pro válečné veterány.

BoziMilda ( 24. srpna 2020 20:27 )

No hlavně se ani nenamáhali zjistit, kolik panu radovi bylo.

lunatic ( 24. srpna 2020 16:25 )

Dovy­šetřo­val,do­vyslýc­hal

st.rec ( 24. srpna 2020 15:27 )

Velký kulový,redaktorka zapomněla pravidla gramatiky a pravopisu i slušnosti.Hanobit zemřelého ženským rodem je dost přes čáru.(měla by za to dostat přes svou čáru)

Linda Chldkov ( 24. srpna 2020 13:44 )

Upřímnou soustrast.Jako spoluvypravěče historie českého zločinu jsem ho měla moc ráda.

trintin ( 24. srpna 2020 12:52 )

který celé srdce a mysl podřídil životu v boji proti zločinu,?? Autorka článku zapomněla uvést, zda zatýkal Horákovou, Husáka, či Havla.

Zobrazit celou diskusi