Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemná vzpomínka na oběti požáru v Bohumíně: Lukáše, Lucii a Melinku (†11) pohřbí společně

Autor: VaB - 
21. srpna 2020
11:10

Lukáš (†30), Lucie a Melanie (†11). To jsou tři z jedenácti obětí hrůzného požáru v Bohumíně. Rodiny se konečně mohou postupně rozloučit se svými blízkými, kteří uhořeli nebo ve snaze si zachránit život vyskákali z okna.

Sobota 8. srpna se všem lidem v Česku zaryje do paměti. V ten den zemřelo při požáru bytu v panelovém domě na bohumínském náměstí 11 lidí. Za vším má stát Zdeněk (54), který před bytem rozlil akcelerant hoření a vše potom zapálil. 

Před domem ho zraněného dopadla policie, ta ho později obvinila z vraždy a obecného ohrožení. Čin spáchal proto, že měl s rodinou spory. Mezi mrtvými byl i jeho syn. V bytě, kde hořelo, byla v tu dobu oslava. Uvnitř uhořelo šest lidí, z toho tři děti. Dalších pět lidí vyskočilo z okna v 11. patře ve snaze o záchranu.

Poslední rozloučení

Pozůstalí se postupně mohou začít loučit se svými milovanými. Dagmar O. na facebooku zveřejnila parte svých příbuzných - jde o Lukáše s Lucií a malou Melanii. „Milovali jsme Vás a navždy Vás budeme milovat. V slzách, bolesti i trápení. Osud nás nečekaně rozdělil a my jsme Vám nestačili říct, že život s Vámi byl krátký,“ píše se dojemně na parte. Se svými drahými se naposled rozloučí ve Starém Bohumíně. 

binddy ( 23. srpna 2020 15:50 )

Viděla jsem na fb plánek bytu a vysvětlení, ti co uhořeli, či vyskákali z okna, byli všichni v obýváku. Nemohli se dostat z místnosti ven ani nikdo k nim, protože vchod do něho byl z předsíně, která celá naplno hořela. Balkon byl na druhé straně bytu, takže na druhé straně předsíně u kuchyně a koupelny a tam se nikdo neměl šanci přes ten intenzivní oheň dostat. Proto se zachránili jen ti, co byli v tu dobu na balkoně, či v koupelně, byli čtyři, nikomu jiným pomoct nemohli.

reenata ( 21. srpna 2020 19:44 )

Jen mi není jasné, proč se nesnažili zachraňovat z bytu nad nima a nebo ze střechy hodit lano. Věděli už při výjezdu, že technika nebude stačit.Nechápu to. Je to strašné, co museli prožít.

majojo ( 21. srpna 2020 19:32 )

Novináři by toho nechali, tohle jsou bulvární paparazzi.

majojo ( 21. srpna 2020 19:31 )

A co je sakryš divného na tom, že rodinu pohřbí společně, to je mají článkovat?

pepen ( 21. srpna 2020 19:00 )

Nic jiného než ,,trest smrti,, si zmetek nezaslouží !!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání