Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policisté Jakub a Pepa zachránili tři děti z hořícího domu: Hrdinové zasahovali ve svém volnu

Autor: VaB - 
20. srpna 2020
21:57

Královéhradečtí policisté ve svém volnu zachránili tři děti z domu, který zachvátil požár! Policisté tak ukázali, že jim na životech záleží i mimo službu. Jeden z nich se při zásahu zranil.

Požáry se dějí denně a často s nimi bojují jen hasiči. Vždy se ale najdou případy, kdy se do samotné záchranné akce pustí i policisté, a to navzdory tomu, že nemají odpovídající vybavení jako například dýchací techniku. 

Jejich činnost je v tom ale nezastupitelná, často vykonávají službu či dohled ve vozidle v terénu, jejich reakční čas na výzvu je tak okamžitý a jsou u případu častěji než hasiči, kteří vyjíždí ze stanic.

Občas se ale stane, že zasáhnou policisté v době, kdy mají volno a tráví ho s rodinou. Ve čtvrtek 13. srpna se tak u požáru neplánovaně setkali dva policisté z Královéhradeckého kraje. Policisté Jakub společně s kolegou Josefem si v obci Lovčice všimli hořícího objektu. Neváhali a vydali se zjistit, oč se jednalo.

Video  Požár v Lovčicích. 
Video se připravuje ...
 „Zjistili jsme, že to je požár objektu, tak jsme s manželkou šli blíž. Oznamovatelka, ta majitelka, byla v šoku, takže jsem ji instruoval o tom, že má volat hasiče a tak dál,“ prozradil jeden z nich. Problém byl v tom, že se požár rychle rozšiřoval.

Druhý policista ve vesnici viděl kouř, sedl proto na kolo a jel na místo. Majitelky se hned zeptal, zda někdo není uvnitř. „Ta uvedla, že jsou uvnitř tři děti. V tu chvíli jsme běželi k hlavním dveřím, vykopl jsem je a vyběhl jsem do horního patra, tam jsem popadl dvě nejmenší děti a vyběhli jsme ven. Potom jsem se vracel pro toho staršího o berlích,“ dodal. Jeden z policistů si při záchraně popálil ruku. Příčina požáru je v šetření. 

marcelinka007 ( 21. srpna 2020 00:05 )

tak na takovéto policisty můžeme být právem pyšní...chlapci děkujeme...já tedy jsem

frantacizek ( 20. srpna 2020 23:20 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání