Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Požár v domově důchodců! Zemřel člověk, příbuzní se začali sjíždět pro své blízké

Aktualizováno -
13. srpna 2020
12:11
Autor: ČTK, yks - 
13. srpna 2020
07:00

Jedna žena zemřela ve čtvrtek brzy ráno při požáru v domově seniorů ve Mšeně na Mělnicku. Jednu zraněnou ošetřovatelku převezli do nemocnice, další tři zranění byli ošetřeni na místě. Hasiči evakuovali 74 klientů. 

Ranní požár v domově důchodců ve Mšeně na Mělnicku nepřežil jeden člověk. Jednu zraněnou ošetřovatelku převezli do nemocnice. Podle twitteru policie byli další tři lidé ošetřeni na místě. Povolán byl tým posttraumatické péče.

„Na Mělnicku v obci Mšeno došlo v ranních hodinách k požáru v domově seniorů. Na místě probíhá evakuace osob. Zasahují všechny složky IZS,“ informovala ve čtvrtek ráno policie. „Společně s HZS a PČR zasahujeme u požáru v domově důchodců. Na místě jedno úmrtí a jedna osoba převážena do zdr. zařízení,“ uvedla zdravotní záchranná služba.

Hasiči vyjížděli k požáru před 5:00. Zasáhl nejvyšší, čtvrté patro budovy. Zcela zničil jeden z pokojů. Požár byl zcela uhašen před 7:00.

Vyšetřovatelé vyloučili jako příčinu požáru cizí zavinění. Oheň vznikl z nedbalosti nebo technickou závadou, řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Vyšetřování požáru nadále pokračuje, podle Gabriela se bude čekat mimo jiné na výslech zraněné vyšetřovatelky, až to umožní její zdravotní stav.

Klienti ze zasaženého patra byli převezeni do mladoboleslavské, mělnické a mnichovohradišťské nemocnice. Příbuzní ostatních seniorů postupně přijíždějí do Mšena, aby si je vzali dočasně domů.

Mšenský domov pro seniory sídlí v moderní budově postavené v roce 2003. Má kapacitu 83 lůžek.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání