Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Němec, který vytáhl zbraň v Chebu, stále uniká! Nepokoušejte se ho zastavit! varuje policie

Hledaný muž
Hledaný muž  (Autor: Facebook, Policie ČR)
Autor: ČTK - 
6. srpna 2020
16:28

Christian C. (32) údajně ve středu kradl v obchodě v Chebu a pak na ostrahu vytáhl zbraň. Podle policie jde o nebezpečného muže, kterého v Německu podezřívají z celé série zločinů. Muži zákona ho zatím stále nezadrželi a varují, aby se o to lidé ani nepokoušeli.

Karlovarští policisté pokračují v pátrání po muži, který ve středu patrně kradl v obchodním domě v Chebu a na ostrahu vytáhl zbraň. A to nejspíš zdaleka není všechno, co má na svědomí!

Řádí jako černá ruka, varují Němci

Podle německé policie ozbrojený Christian C. ze Saarbrückenu údajně v pondělí ráno ukradl auto, pak přepadl benzínovou pumpu a večer zapálil dům svých rodičů. V noci na úterý podle policie podpálil budovu v obci Berg ve spolkové zemi Porýní-Falc, v níž sídlí firma, pro kterou pracoval.

Pak se nejspíš kradeným autem rozjel do Bavorska, ve čtvrtek nad ránem nedaleko hranic s Českem přepadl s pistolí čerpací stanici. Odnesl si odtamtud hotovost a cigarety a znovu uprchl. O něco později měl nehodu na kruhovém objezdu, jeho auto vypadlo ze silnice a převrátilo se. I když při tom utrpěl zranění, podařilo se mu zmocnit se auta člověka, který mu přišel na pomoc. Vyhrožoval mu pistolí. V jeho bílém voze značky Opel Combo pak ujel směrem k českým hranicím. V Chebu pak měl porušit zákon znovu.

Identitu muže potvrdila policie

„Při pátrání po cizinci spolupracujeme s německými kolegy. Těmi bylo potvrzeno, že se zřejmě jedná o stejného muže, který měl na území Německa páchat v posledních dnech rozsáhlou trestnou činnost,“ uvedl krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva. 

„Chebští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vydírání. Na hledaného cizince byl Okresním státním zastupitelstvím v Chebu vydán předběžný souhlas se zadržením,“ doplnil Kopřiva.

Hledaný dvaatřicetiletý Christian C. z Německa je vysoký a hubený, má velmi krátké vlasy a hnědé oči. Ve středu při krádeži v Chebu měl na sobě šedé triko s dlouhým rukávem, černé kalhoty a na nohou černé boty s bílou podrážkou. Přes levé rameno měl černou textilní příruční tašku. 

Mohl by být ozbrojený, policie proto nabádá případné svědky, aby se hledaného nepokoušeli zadržet a ihned informovali policii na lince 158.

MAMKA2316 ( 6. srpna 2020 16:46 )

KDYŽ SPÁCHAL TOLIK TRESTNÝCH ČINU TAK PROČ NĚMCI TOHO ASI PODLE NICH DUŠEVNĚ CHORÉHO MUSLIMA KTERÝ ASI JE SCHOPEN I VRAŽDIT NEZAVŘOU ?,NĚMEC ??TO JE TYPICKÝ NĚMEC ZA DVACET LET TAM TITO NĚMCI BUDOU ASI VLÁDNOUT !!!TO CHCE ZAVŘÍT HRANICE ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání