Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Leo a Samuel se šli koupat do Sázavy: Policie je našla až v neděli

Aktualizováno -
6. srpna 2020
20:39
Autor: ČTK, jel - 
6. srpna 2020
12:14

Policisté na Kutnohorsku pátrali po dvou šestnáctiletých mladících Samuelovi (15) a Leošovi (16), kteří se šli koupat do řeky Sázavy a od té doby byli nezvěstní. Do hledání se zapojil i vrtulník s termovizí, pátrání bylo neúspěšné a akce byla ve čtvrtek ukončena a pokračovala v pátek, v sobotu. Nakonec došlo na nejhorší. Těla mladíků byla nalezena v neděli bez známek života.

Chlapci se ztratili poblíž Masarykova tábora YMCA nedaleko Soběšína. „Po půlnoci jsme přijali oznámení o pohřešování dvou  mladíků, podle posledních informací se šli koupat do Sázavy. Zahájili jsme velkou pátrací akci, dnes jsme přizvali policejní vrtulník s termovizí. Prozatím je pátrání negativní,“ uvedla policejní mluvčí Petra Potočná.

Do pátrání se zapojili také policisté z poříčních oddělení Slapy a Labe. Do 15:00 se jim mladíky nepodařilo najít a akce byla ukončena. „Chlapce se do současné chvíle nepodařilo nalézt. Zítra (v pátek) budou policisté z poříčního oddělení Slapy pokračovat v prohledávání řeky," uvedla policie na twitteru. „Dle výpovědi kamaráda odešli chlapci včera v 16 hod, pohřešování však oznámil až krátce po půlnoci,“ doplnili. 

Podle informací TV Nova, když policisté dorazili na místo, našli na mole už pouze boty dvou pohřešovaných a kriminalisté nevylovali ani variantu, že mladíci utekli. S tím však nesouhlasila zdrcená matka jednoho z teenagerů. Televizi řekla, že nechápe, proč by měl její syn utéct.

Prvotní spekulace, že pohřešovaní byli účastníci letního tábora, policejní mluvčí Petra Potočná vyvrátila. „Jednalo se o mladistvé (15 až 18 let pozn. red), kteří kempovali bez dozoru dospělých v chatové oblasti u Sázavy,“ uvedla Potočná pro Deník. „Není to žádný tábor, kluci nejspíš vyrazili na čundr,“ dodala.

Na ztracené mladíky upozorňovali také lidé na facebooku a žádali o pomoc ostatní. „Děkujeme za případnou pomoc při hledání,“ uvedl na sociální síti pan Ondřej. Bohužel v neděli vyšla najevo smutná pravda. Oba chlapci zahynuli.

Monikay ( 7. srpna 2020 12:43 )

tak snad se oba neutopili. přeju rodinám ať se najdou

SlunceM ( 6. srpna 2020 23:23 )

Policisté na Kutnohorsku pátrají po dvou šestnáctiletých mladících Samuelovi (15) a Leošovi (16)...
Tak kolik jim tedy je?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání