Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hasiči zachraňovali zvířata: Od psa v bažině po kočku ve stoupačkách

Hasiči zachraňovali domácí mazlíčky.
Hasiči zachraňovali domácí mazlíčky.  (Autor: HZS Libereckého kraje)
Autor: VaB - 
3. srpna 2020
15:29

Liberečtí hasiči během jednoho dne zachraňovali domácí mazlíčky. Nejprve psa v bažině, kočku ve stoupačkách a labutě zapletené do vlasce. 

Práce hasičů je různorodá, nejde jen o dopravní nehody či požáry, podílí se i na záchraně osob a zvířat. Hasiči z Libereckého kraje mají za sebou několik takových záchranných akcí.  

V neděli měli během chvilky rovnou dvě. „Téměř současně vyjeli hasiči k záchraně psa a kocoura. Nejdříve v 10:46 hod. raspenavští hasiči zachránili z hluboké bažiny v Lázních Libverda psa (border kolie), který se nemohl sám vymanit z bažiny. Hasiči ho bezpečně po pár minutách vysvobodili, ten byl však zážitkem tak vystrašený, že ihned utekl,“‎ uvedla mluvčí Lucie Hložková. 

Druhá akce pak čekala hasiče z České Lípy. Museli zachránit kocoura, který uvízl ve stoupačkách v bytě. „Hasiči museli nejdříve rozebrat část stoupaček, aby se ke kocourovi dostali, a přibližně do 30 min byl kocour volný a zpět u své majitelky,“ pokračovala Hložková. 

Později odpoledne pak museli ze spárů vlasce zachránit dvě labutě v Jablonném v Podještědí. „Hasiči labutě nejdříve odchytili a poté u každé vlasec bezpečně odstranili,“ zakončila mluvčí. 

frantacizek ( 3. srpna 2020 17:42 )

kocour ve stoupačkách

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání