Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž (†30), který zmizel pod hladinou štěrkovny v Hlučíně: Našli ho mrtvého

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS Praha)
Autor: shp - 
31. července 2020
19:34

Policejní potápěči v pátek v podvečer našli ve štěrkovně v Hlučíně na Opavsku tělo třicetiletého muže, po němž pátrali od čtvrtka. Tělo bylo v hloubce přibližně pěti metrů, nedaleko ostrova ve středu vodní plochy.

U utonulého bude zřejmě nařízena soudní pitva. ČTK to řekl policejní mluvčí René Černohorský. Devětatřicetiletý muž ve čtvrtek krátce před 18:00 oznámil na tísňovou linku, že pohřešuje kamaráda z Ostravy.

Osudné šlapadlo

Muži si okolo 17:30 vypůjčili v Kozmicích na Opavsku šlapadlo a vydali se na něm k ostrovu, který je uprostřed vodní plochy a je od břehu vzdálený přibližně 200 metrů.

Z přesně nezjištěných příčin třicetiletý muž ze šlapadla spadl do vody, chvíli se držel nad hladinou a mával rukama, následně se však podle slov oznamovatele potopil a již nevyplaval,“ uvedl Černohorský.

O pomoc zavolal kamarád

Starší kamarád začal volat o pomoc a na místo ze břehu dorazili vodní záchranáři, kteří začali propátrávat hladinu jezera. Následně dorazili i další policisté. Večer byla pátrací akce přerušena a pokračovala znovu od dnešního rána. Utonulý byl nalezen okolo 18:20.

vencakurnaa ( 1. srpna 2020 00:09 )

I kdyby jeden nebo oba NEUMĚLI PLAVAT a ani bych se tomu DNES nedivil šlapadlo potopíte nejméně v 6. DOSPÉLÝCH LIDECH - pokud by k němu připlul tak mi NELŽETE, že se tato Tragédie musela stát i kdyby měli 2 Promile ! O zastaralých ale funkčních ( šlapadlech) toho vím HABA KUK !

vencakurnaa ( 1. srpna 2020 00:02 )

Malý námět v této Tragédii pro " FÍZLY " pokud mi spadně někdo s kým si půjčím sprosté šlapadlo - nejspíš za ním skočím HNED do VODY ? Kolik měli oba Promile tj. Add 1. a Add2. se zeptám ? - proč ten jeho slavný (kámoš) zdolal zhruba 200 metrů sám a začal volat o Pomoc IZS - není to trošku- MOC divné ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání