Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dva mladí fotbalisté se utopili v přehradě: Za smrtí Erika (†20) a Jana (†20) mohl stát alkohol

Autor: jel - 
25. července 2020
19:16

V pátek večer se stala tragédie na slovenské přehradě Zemplínská šírava. Šestice přátel se posilněná alkoholem vydala do vody na gumovém člunu, ten se s nimi však převrátil a dva mladíci se už z vody nevynořili.

Když se během páteční noci rozhoupala nafukovací loďka na hladině přehrady, spadlo do vody šest mladíků. Dvacetiletí Ján S. a Erik J. ze Spišské Belé zmizeli pod vodou a už nevyplavali. Zbytek přátel ihned zalarmoval policii a do jejich příjezdu se kamarády pokoušeli hledat sami. Detaily tragédie přinesla slovenská Markíza.

Policie ihned rozjela rozsáhlou pátrací akci. Když se setmělo, musela být přerušena. Nad ránem pak pomohli s hledáním také hasiči. „Na vyžádání policejního sboru jsme vyjeli na Zemplínskou šíravu vyhledávat dvě osoby, které se utopily. Rovněž jsme spolupracovali s potápěči z hasičské a záchranné brigády z Humenného, ​​kteří v podstatě identifikovali to místo, kde byly chlapci utopení,“ řekl Markíze jeden z hasičů.

„Přivolaný lékař na místě konstatoval v obou případech smrt bez cizího zavinění a nařídil pitvu, která určí přesnou příčinu smrti,“ uvedla košická krajská policejní mluvčí Jana Mésarová. Policie přijala trestní oznámení pro podezření z trestného činu usmrcení. Jak bude dále postupovat, se ukáže podle nařízené pitvy.

Erik a Ján byli fotbalisté, kteří hráli za tým MŠK Slavoj Spišská Belá. Jejich spoluhráče smutná zpráva zdrtila a tým vyzval ke společnému uctění jejich památky zapálením svíček u fotbalového stadionu. 

„MŠK zasáhla smutná zpráva. V pátek v noci tragicky zahynuli dva fotbalisté MŠK Erik J. a Janko S. Jejich památku si uctíme zapálením svíčky dnes o 18:00 hodině u stadionu MŠK,“ uvedl tým ve facebookovém příspěvku a připojil fotografii hořící svíčky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání