Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hrdina chytil dítě padající z třetího poschodí hořícího domu: Matka uvnitř uhořela

Autor: jel - 
9. července 2020
20:18

Internetem se šíří video, na němž bývalý voják Phillip Blanks (28) chytá do náručí tříletého chlapce Jamesona. Toho jeho maminka Rachel Longová (†30) hodila z balkonu, protože jejich byt zachvátil šílený požár, před kterým nebylo úniku. Sama nebohá matka v plamenech zahynula, když se snažila zachránit i svou dcerku.

„Točil se ve vzduchu jako vrtule. Dělal jsem, co jsem mohl,“ řekl zachránce dítěte po incidentu médiím. „Ten druhý muž, co tam byl se mnou, nevypadal, že by se mu podařilo dítě chytit, tak jsem tam vběhl,“ vysvětlil Blanks s tím, že dříve hrál americký fotbal, a tak má chytání trochu naučené a chlapec mu naštěstí dopadl do náručí.

Příčina strašlivého požáru zatím není jasná, děsivé plameny však v bytě uvěznily maminku a její dvě děti. Chlapečka paní Longová hodila z balkónu, aby ho před ohněm zachránila, a dole ho naštěstí chytil hrdinný zachránce. Maminka se vydala do bytu zachránit i svou dcerku Roxanne. „To ona je skutečná hrdinka, obětovala se, aby zachránila životy svých dětí,“ řekl Phillip.

 

Když dorazili hasiči, mladá máma už bohužel nežila. Její dcerku se jim však povedlo zachránit, přestože v nemocnici prodělala obrovské množství operací. Obě děti jsou momentálně v nemocnici a jsou stabilizované, chlapeček je prý téměř v pořádku. Tuto informaci uvedli známí na stránce gofundme, kde organizují sbírku pro manžela zesnulé Rachel, který zůstal sám se dvěma dětmi a bez domova, který vyhořel.

frantacizek ( 9. července 2020 21:02 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání