Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Obří jeřáb zabil stařenku (†85) a muž bojuje o život v nemocnici: Další lidé jsou zranění!

Autor: rc - 
9. července 2020
14:16

Na východě britské metropole Londýna se ve středu stala děsivá tragédie. Dvacetimetrový jeřáb tam spadl na několik obytných domů, z nichž zbyly jen ruiny. V troskách domu zemřela June Harveyová. Pětaosmdesátiletá žena v domě žila se svým synovcem (28) a s jeho matkou.

Ve středu kolem druhé hodiny odpoledne se ve východním Londýně ozvala obrovská rána. Na několik obytných domů tam spadl dvacetimetrový jeřáb. Ze stavení zbyly jen trosky. Na místo okamžitě vyrazili hasiči, kteří začali ze sutin vyprošťovat lidi. Čtyři z nich byli podle informací stanice Sky News zraněni, z toho dva museli být se zraněními hlavy převezeni do nemocnice.

Jeden ze zraněných je podle informací britského deníku Metro muž, který je v kritickém stavu. Hrozí tak, že se zhorší už tak tragická bilance neštěstí, protože nehoda si vyžádala už jednu oběť.

Penzistka June Harveyová (†85) bydlela v domě se svým synovcem Samem Atkinsonem (28) a s jeho matkou Jacueline (63). V domě s nimi navíc žil jejich pes. Rodina pětaosmdesátiletou ženu popsala jako velice starostlivou a loajální. Pro její záchranu se už ale bohužel nedalo nic udělat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání