Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vystřelil na zaměstnavatele své přítelkyně: Havelka si za pokus o vraždu odpyká 12 let ve vězení

Martin Havelka si odpyká dvanáctiletý trest za pokus o vraždu.
Martin Havelka si odpyká dvanáctiletý trest za pokus o vraždu.  (Autor: Blesk:Pavel Ryšlink)
Autor: ČTK, VaB - 
9. července 2020
12:37

Martin Havelka si za pokus o vraždu definitivně odpyká dvanáctiletý trest ve vězení. V roce 2018 vystřelil z ulice na muže, který prý jeho přítelkyni nechtěl vyplatit odměny.

Za pokus o vraždu zaměstnavatele své družky v Pržně na Vsetínsku si Martin Havelka definitivně odpyká 12 let ve vězení. Verdikt bez veřejného jednání potvrdil Nejvyšší soud, zjistila ČTK z databáze InfoSoud. 

Havelka na muže vystřelil z ulice přes okno koupelny, kde viděl jeho siluetu. Kulka muže minula asi o 30 centimetrů, vyvázl bez zranění. Pachateli za pokus o vraždu hrozilo 12 až 20 let vězení, dostal tedy trest na spodní hranici sazby.

Měl zlost

Incident se odehrál v prosinci 2018. Havelka podle rozsudku dostal zlost, když mu jeho partnerka oznámila, že jí zaměstnavatel odmítl vyplatit odměnu. Vzal si pistoli, odešel k mužovu bydlišti a snažil se boucháním a kopáním do dveří dostat dovnitř. Když mu nikdo neotevřel, poodstoupil na ulici a vystřelil na siluetu v okně. 

Projektil podle verdiktu proletěl nad hlavou poškozeného ve chvíli, kdy stál zády k oknu u umyvadla. Rána ho vylekala, nejprve si myslel, že praskla žárovka, pak uviděl díru v okenní tabulce a ve zdi.

Zbraň měl prý na medvěda

Obžalovaný při projednávání kauzy přiznal, že si vzal zbraň. Nechtěl prý ale nikomu ublížit. Tvrdil například, že zbraň měl u sebe připravenou ke střelbě kvůli medvědovi, který se na Vsetínsku pohyboval, případně že výstřelem chtěl zaměstnavatele družky pouze vystrašit. 

Citronel ( 9. července 2020 13:07 )

Jednou jeden feťák brutálně šroubovákem ubodal babičku, dostal 11 let, ale tenhle nervní slepej a blbej blb si to zaslouží, byla jen náhoda, že ho netrefil. Jak je možné, že někdo takový vlastní zbraň, jak by asi řešil nějakou např. dopravní nehodu, nebo jinou při. Byla jen otázka času kdy tento psychicky narušený nervák selže při použití zbraně.

nakobyl ( 9. července 2020 13:06 )

ten kojenec ještě nemohl dát obálku

Jirik-ta ( 9. července 2020 13:02 )

To aby si to pamatoval.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání