Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Slapech se převrátila plachetnice: Policie zachránila osm osob!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: VaB - 
7. července 2020
10:20

Na Slapské přehradě poblíž obce Nebřich na Benešovsku se v pondělí večer převrátila plachetnice, poříční policie zachránila čtyři dospělé a čtyři děti. Potápěči budou muset plavidlo vyzvednout z hloubky asi 45 metrů.

Událost byla nahlášena v pondělí před 20:00. Plachetnice se podle mluvčího převrátila uprostřed vodní nádrže, kolem plavali lidé. Hasiči k případu poslali tři profesionální a jednu dobrovolnou jednotku, na místo zamířila také policie a vodní záchranná služba. „Jako první tam dorazila poříční policie, která všechny lidi naložila na palubu a převezla na pravý břeh k hotelu Laguna,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. 

Loď neměla pomocný motor, a tak nebylo nutné zajišťovat případný únik ropných látek. Plachetnice leží na dně ve velké hloubce, její vyzvednutí by měla podle Gabriela zajistit policie se svými potápěči.

Mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková ale řekla, že v úterý to ještě nebude. Zástupci poříčního oddělení se chtějí ještě sejít se specialistou. Na schůzce, která se uskuteční ve středu, se teprve budou domlouvat na dalším postupu. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání