Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mirka zapila diazepam vodkou a sedla za volant: Zabila mladičkou Michaelu (†20)!

Autor: jžk - 
3. července 2020
17:30

V květnu roku 2016 zemřela na Slovensku mezi Vojčicemi a Horovcemi při čelní srážce dvou automobilů kynoložka Michaela (†20) z obce Pusté Čemerné. Z nehody byla obviněna Miroslava F., která jela v protisměru. Žena, která měla v době nehody v krvi 2,55 promile, zapíjela léky vodkou! Soud se stále protahuje.

Okresní soud v Trebišově vynesl v roce 2017 nad provinilou rozsudek v podobě osmiletého vězení, mimo to má doživotní zákaz usednout za volant. Miroslava se však odvolala, soudní řízení se tak táhne až doteď. Krajský soud v Košicích řešil tento případ i první den v červnu, kdy na soudní přelíčení přišla nejbližší rodina zesnulé. Všichni doufali, že zazní konečný verdikt.

„V ten den jsem vařila polévku, přitom jsem popíjela. Vypila jsem tři sklenice čtyřicetiprocentní vodky. Dva dny jsem nejedla, možná i tento fakt zesílil účinky alkoholu. Nepamatuji si, jak jsem sedla do auta a kam jsem chtěla jet. Probrala jsem se až ve chvíli, kdy mě záchranáři nakládali do sanitky,“ zněla výpověď Miroslavy u soudu v roce 2017. Žena zmínila i fakt, kdy zřejmě před jízdou požila 4 tablety diazepamu.

„Nejdřív jsem si myslela, že je potřebovala má matka, která má od bytu klíče. To se nepotvrdilo. Vychází mi z toho, že jsem je užila já, ale kdy, to si nevzpomínám!“ hájila se podle Plusky žena, které nyní již bývalý manžel při návštěvě v nemocnici řekl, že mu léky zmizely. Podle závěru posudku znalce nebyla u obžalované prokázána závislost na alkoholu či jiných psychotropních látkách. Soudce poté vyslechl další znalce i právního zástupce poškozených, aby doplnil důkazy. Nakonec odložil jednání na dobu neurčitou.

Otec, matka a babička Michaely odešli ze soudní síně zklamaní. „Obhajoba to chce uhrát na nepříčetnost, aby dosáhla osvobození obžalované. Budou natahovat čas, jak se jen dá. I když nám zabila dceru, do basy se jí nechce, když má malé dítě,“ řekl otec zesnulé Michal, kterého rozzuřila obhájkyně, podle které Miroslava F. před osudným dnem nikdy nepila.

„Prý nevěděla, co se stane, když zkombinuje tvrdý alkohol a léky, jak její organismus zareaguje. Hloupost, to jsou jen výmluvy!“ rozhořčila se babička Michaely. Miroslava hned po ukončení jednání urychleně odešla a zanechala v soudní síni jak svou obhájkyni, tak zdrcenou rodinu zesnulé, která se opět nedočkala spravedlnosti pro milovanou dceru a vnučku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání