Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další výtah se utrhl a zřítil: Uvnitř byli dva lidé!

Výtah ze tří metrů: Uvnitř byli dva lidé! (ilustrační foto)
Výtah ze tří metrů: Uvnitř byli dva lidé! (ilustrační foto)  (Autor: Aktu.cz)
Autor: rc - 
1. července 2020
09:18

Záchranka v úterý zasahovala v Psárech v okrese Praha-západ. V rodinném domě se utrhl výtah, v němž se nacházeli dva lidé. Po pádu z třímetrové výšky utrpěli zranění a museli být transportováni do nemocnice. Jednalo se již o druhý případ pádu výtahu ve dvou dnech!

V Thomayerově nemocnici v Praze skončili dva lidé, s nimiž se v rodinném domě v Praze v Psárech utrhl výtah! Lidé po pádu ze tří metrů utrpěli zranění.

„Dvě osoby utrpěly lehčí zranění, po zaléčení a stabilizaci je záchranáři transportovali do nemocnice v Krči," řekla Blesku mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová.

Podle mluvčí policie Markéty Johnové šlo o podomácku vyrobený výtah. „Nacházely se v něm dvě osoby, šlo o pád asi ze tří metrů," dodala.

Navíc se nejednalo o první případ. V pondělí došlo k pádu menšího výtahu také v rodinném domě v Libušíně. Hasiči museli z podzemí vyprostit dva z nich. Jednoho musel do nemocnice přepravit vrtulník.

jiko100 ( 15. července 2020 17:50 )

krapotkin - meleš krávoviny. EU má tolik požadavků na bezpečnost výtahů, až jde servisním organizacím hlava kolem. Tohle co padá jsou všechno domácí samohonky, které revizního technika nikdy neviděly...

krapotkin ( 1. července 2020 14:08 )

Poctivý český výtahy nepadaj. To jen ty, co nám nařídila EU vyměnit, aby zase měly německé firmy kšeft.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání