Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zločinec zastřelil dívku (†7) tři hodiny poté, co ho pustili z basy. Zrovna jedla zmrzlinu

Autor: ran - 
28. června 2020
05:07

Pro rodiče malé školačky Aaliyah Norrisové (†7) ze Severní Karolíny se bezstarostná prázdninová atmosféra změnila v horor. V jinak docela klidném městečku Forest City jejich holčičku zasáhla kulka vystřelená právě propuštěným zločincem! Další den nevinná dívka zemřela. 

Shaquille Marshon Francis (26) byl podle serveru Daily Mail právě tři hodiny na svobodě, když začal střílet. Policejní záznamy prý dokonce naznačují, že policie Francise ten samý den zadržela v rámci vyšetřování ozbrojeného přepadení, ale po pár hodinách ho zase propustila na svobodu.

Aaliyah v té chvíli jela s rodiči z města, seděla v autě a lízala zmrzlinu. Aniž mohla zareagovat na jakékoli varování, zčistajasna ji měla odněkud přímo do hlavy zasáhnout vystřelená kulka. Když na místo přijížděla přivolaná policie, dívenku právě vytahovali z auta. Odvezli ji do nemocnice, kde ale bohužel další den vážnému poranění hlavy podlehla.

Pátrat pomáhali i lidé

Okamžitě po incidentu se rozjelo pátrání, policie šla po černém SUV, které z místa činu odjelo. Ještě v úterý strážci zákona údajného nebezpečného střelce chytili a vsadili do vazby. K zadržení dopomohli i místní obyvatelé, když policii volali s cennými informacemi o tom, kde se podezřelý může nacházet. Tak se muž dostal do vězení podruhé za jeden jediný den.

Strýc zastřelené holčičky L. J. Miller na sociální síti napsal, že ji prý zasáhla zbloudilá kulka, když Francis střílel po jiném vozidle. „Zasáhl auto plné dětí. Zastřelili naši nádhernou, sladkou holčičku, a to jenom proto, že je tu plno hlupáků s nabitými zbraněmi,“ zuřil. Škola, kam Aaliyah docházela, o otřesném případu informovala na svých sociálních sítích a vyjádřila hluboký smutek nad zbytečně zmařeným dětským životem.

Aaliyah si nikdy nebude s kamarádkami šeptat o svých láskách, nikdy nezažije první pusu, nikdy nepotká svého vyvoleného, nikdy neucítí mateřskou lásku při pohledu do očí svému právě narozenému děťátku,“ napsal mimo jiné Aaliyažin strýček. 

Vyzvali, ať nestřílejí

Lidé zarmoucené rodině přispívají přes web GoFundMe na pohřeb. Rodina a přátelé kromě pohřebního ceremoniálu také zorganizovali smuteční slavnost, na níž se rozloučili se zastřelenou školačkou tak, že společně vypustili spoustu nafukovacích balonků do oblak. Rodina zároveň vyjádřila přání, aby lidé odložili zbraně a přestali nesmyslně vraždit jeden druhého. 

marlen52 ( 28. června 2020 19:42 )

a copak tomu teď říkají ti co demonstrovali nebo spíš rabovali a tady se pár blbečku hned muselo přidat honem něco napsat na transparent a hurá do ulic a kde jsou teď vždyť je to to samé jen v bledě modrém

kjui ( 28. června 2020 15:04 )

Co cekat od negra

bublina55 ( 28. června 2020 13:21 )

SVĚT SE V *** OBRACÍ

Souhlasím s klasikem, který již skoro před sto lety prohlásil, že pro charakterizování některých událostí nelze použít jiné, než vulgární slovo...

montevideo ( 28. června 2020 10:53 )

A ten bílý policajt snad nadále po svobodě běhá? A nezáleží snad na jakémkoliv životě? Není jedno jestli je černý, bílý či žlutý? Není celá tato debilní kampaň rasistitcká?

diskutujici ( 28. června 2020 10:51 )

Proč volali policii? BLM, no ni?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání