Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Šok v případu ztracené Maddie: Policie rodičům nechce říct, jak jejich dcera zemřela!

Autor: ran - 
17. června 2020
05:01

Rodiče malé Maddie na svých webových stránkách popřeli, že by jim od německých vyšetřovatelů přišel dopis, v němž by stálo, že policie má nezvratné důkazy o smrti jejich dcery. Policie si ale stojí za svým. „Víme, že je holčička mrtvá, ale nyní k tomu nemůžeme říct nic bližšího.“ 

Kate a Gerry McCannovi vydali prohlášení na svém webu Find Madeleine (Najděte Madeleine). „Všude se informovalo o tom, že jsme od německých úřadů obdrželi dopis, v němž mělo stát, že existuje důkaz o tom, že je Madeleine mrtvá. Tyto zprávy se ale nezakládají na pravdě,“ stojí ve vyjádření mimo jiné.

Minulá i současná prohlášení německého státního zástupce ovšem jsou, jaká jsou: Důkazy existují, není však ještě vhodný čas je zveřejňovat. Německý prokurátor potvrdil, že vyšetřovatelé jsou s McCannovými v písemném styku, napsal britský server Express. 

Hlavním podezřelým v kauze únosu Maddie McCannové je Christian B., který je německé národnosti. V portugalské oblasti Algarve, kde v roce 2007 zmizela tříletá britská holčička z hotelu v letovisku Praia da Luz, podezřelý žil mezi lety 1995 a 2007. Krátce po zmizení holčičky se odstěhoval.

Současné vyšetřování vede prokurátor Hans Christian Wolters. „My jsme si velmi dobře vědomi toho, že pro rodinu McCannových je velmi těžké, když jim musíme sdělovat, že máme za to, že je jejich dcera po smrti. Zatím však nemůžeme říct, proč umřela,“ řekl Wolters.

V posledních dnech vyšetřovatelé vydali prohlášení, že vědí, že je Maddie mrtvá. „Máme konkrétní důkazy o tom, že podezřelý holčičku zabil, což tedy nutně znamená, že je mrtvá. Je mi rodičů velmi líto, ale kdybychom prozradili další podrobnosti, mohlo by to ohrozit vyšetřování,“ vysvětlil Wolters. A zopakoval, že tato kauza nyní není o pátrání po nezvěstné, nýbrž o vyšetřování vraždy. 

Ačkoli to rodiče Maddie nechtějí za žádnou cenu slyšet, slova vyšetřovatelů hovoří jasně. „Jednoznačně vyšetřujeme vraždu a máme důkazy o tom, že se o vraždu skutečně jedná. Britskou policii jsme informovali, že je Madeleine mrtvá, ale nepředali jsme jim všechny důkazy, které máme.“

Portugalskému právníkovi Rogeriu Alvesovi, který dříve s případem McCannovým pomáhal, se zamlčování informací nelíbí. „Já jen doufám, že každý se zasadí o to, aby především byla odhalena pravda, a že nikdo nebude tajit důležité informace nebo si je nechávat pro sebe,“ řekl v reakci na slova německého prokurátora.

zirioges ( 17. června 2020 15:59 )

Kdyby se Kate McCann s neplodným manželem raději věnovali svým nezletilým dvojčatům, ale peněz mají málo, tak si přivydělávají na smrti Madeleine, kterou mají již 13 let na svědomí.
Do případu Madeleine jsou zapleteni nejvyšší představitelé britské politiky, policie a církve.

spania ( 17. června 2020 13:57 )

Že by po těch letech byla pravda fakt odhalena?Chápu,že ti rodiče žili pořád s nějakou nadějí a bylo to tak pro ně snažší,ale muselo jim být přece jasné,že ta dívenka už ale nejspíš na živu nebude.Doufám,že ten člověk,po kterém se tak dlouho pátralo bude konečně potrestán tak jak si zaslouží.

inocenta ( 17. června 2020 11:13 )

Jsou země,kde se nezamyká, protože se nekrade. Tady je to druhý opak. Kočárek s dítětem nebo psa/ bývalo to normální/ před obchodem neuvidíme. Taky smutné.

majojo ( 17. června 2020 10:17 )

Tak už si vyberte, bulváři: Jo nebo ne? V jednom článku máte, že policie to říct nechce, v dalším, že ano.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání