Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vlak na přejezdu ve Struhařově sešrotoval vlak: Policie už ví, jak to bylo s výstražnými světly

Autor: ČTK, rc - 
16. června 2020
14:35

 U Struhařova na Benešovsku došlo v neděli ke srážce autobusu s vlakem! Nehoda si vyžádala mnoho zraněných. Na místě dokonce musel zasahovat vrtulník. Policie v současné době vyšetřuje, jak k nehodě došlo a potvrdila, že fungovala výstražná zařízení. Nicméně se čeká na znalecké posudky.

 Při nehodě na železničním přejezdu bez závor se zranilo deset lidí, z toho jedna žena vážně a zbytek utrpěl lehká zranění. Událost se stala ráno na silnici 112 mezi Struhařovem a Dobříčkovem na přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací. Autobus vjel na koleje ve chvíli, kdy tudy projížděl vlak Českých drah.

„Při dopravní nehodě autobusu a vlaku bylo zraněno celkem 11 osob, z nichž deset lehce a jedna osoba byla s těžkým zraněním transportována vrtulníkem do pražské nemocnice,“ uvedla policie na Twitteru. „Prostě jsme jeli a najednou náraz, já seděl zády k cestě. Najednou bum a už to bylo,“ řekl aktu.cz muž, který cestoval ve vlaku. „Stáli jsme ve vlaku, čekali jsme až přijedou hasiči a pak jsme vylézali postupně ven,“ dodal.

Video  Nehoda vlaku a autobusu u Struhařova na Benešovsku  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Osobní motorový vlak po srážce vykolejil, havarovaný autobus zůstal v kolejišti. V obou dopravních prostředcích cestovalo 12 lidí, z toho deset museli hasiči zachraňovat. Podle Správy železnic výstražná světla na přejezdu v době nehody fungovala, což potvrdila i policie. Policie v současné době vyšetřuje, jak k nehodě došlo. Policejní mluvčí Monika Schindlová uvedla, že v současné chvíli se čeká na znalecké posudky.

Desterz ( 16. června 2020 17:23 )

"Vlak sešrotoval vlak" Plesku? Co hulíš za matroš?

majojo ( 16. června 2020 17:03 )

To nikoho nesvrbí, hlavně, že tam bylo jedenáct zraněnejch!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání