Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Větroni došlo palivo, zahučel do pole: Zraněného pilota odvezli do nemocnice

Autor: ran - 
12. června 2020
22:12

V poli nedaleko Jindřichova Hradce skončil dvoumístný motorový větroň. Letadlu pravděpodobně došlo palivo, pilot se pak musel pokusit nouzově přistát. Ze dvou osob v letounu si odnesl zranění jen on. Byl odvezen do nemocnice. 

V pátek kolem 18.15 hodin se zřítilo letadlo nedaleko obce Děbolín v okrese Jindřichův Hradec. Na místo ihned po nouzovém volání vyjeli policisté a také kriminalistický technik. 

V poli našli havarovaný motorový větroň, který musel nouzově přistát, zřejmě kvůli nedostatku paliva. Stroj pilotoval muž (55), jako spolucestující měl dvaačtyřicetiletou ženu.

„Pilot utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice, žena vyvázla z nehody bez zranění. Policisté provedenou dechovou zkouškou vyloučili u pilota přítomnost alkoholu. Předběžná škoda byla vyčíslena na 5 mil. korun. Přesné příčiny a okolnosti pádu letadla jsou předmětem dalšího šetření,“ sdělila policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Jarocell ( 13. června 2020 05:12 )

Až na to, že Blackshape Prime není motorový větroň, ale ultralight, je vše OK. Podle imatrikulace byl registrován na Slovensku a musel být nový, protože v evidenci k 10.03.2020 ještě není. Víc o letadle na
http­s://ww­w.ni­saair­.cz/pa­ge/blac­ksha­pe-prime-predvadeci-letoun-pro-nisa-air-jiz-objednan

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání