Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slavná filmová hvězda v opilosti zabila člověka: Herci hrozí 12 let za mřížemi!

Autor: ČTK - 
9. června 2020
22:44

Trest až 12 let odnětí svobody hrozí populárnímu a oceňovanému ruskému herci Michailu Jefremovovi, který zavinil dopravní nehodu v Moskvě. Uvedla to agentura TASS poté, co moskevská policie po smrti zraněného řidiče druhého vozu zvolila přísnější ustanovení zákona, podle kterého herce stíhá.

Na záběrech pouličních kamer je vidět, jak hercův terénní vůz v noci na úterý na víceproudé vozovce před sídlem ruského ministerstva zahraničí v centru Moskvy přejíždí přes středovou čáru a čelně naráží do protijedoucího auta. Podle očitých svědků byl herec opilý, což po vyšetření potvrdila také policie.

Později zdroje blízké vyšetřování ruským agenturám sdělily, že při analýze krve odebrané herci po neštěstí byly ve vzorcích zjištěny stopy narkotik. Zdroj agentury RIA Novosti upřesnil, že šlo o zbytkové stopy kokainu a marihuany.

Moskevský soudce, před nějž byl Jefremov už dnes večer předveden, podle agentury TASS na obviněného uvalil dvouměsíční domácí vězení. Herec je obviněn z hrubého porušení pravidel silničního provozu v podnapilém stavu s následkem úmrtí jiné osoby, za což může jít do vězení až na 12 let. Jefremov podle médií vinu přiznal.

Jefremov, který pochází z herecké rodiny a začal hrát už v dětství, získal uznání kritiků například rolí jednoho z porotců ve filmu Dvanáct režiséra Nikity Michalkova z roku 2007, oceněném Zlatým lvem na festivalu v Benátkách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání